Pompey målbandt Arsenal

Målløse av banen for første gang i år.

(Dagbladet.no): Portsmouth-Arsenal 0-0

Arsenal hadde presset på seg etter Manchester Uniteds solide seier mot Sunderland. London-laget innfridde imidlertid ikke 100 prosent, og må seile fra kystbyen Portsmouth med ett poeng i lasten og én plass ned på tabellen.

Samtidig gikk den forhenværende serielederen målløse av banen for første gang i år. Og et titteljagende Gunners dunstet ikke av målfarlighet i kveld. Arsene Wenger, på sin side, skylder på Portsmouth defensive instilling.

- Jeg er overrasket over at Portsmouth forsvarte seg så mye som de gjorde. Til og med midtbanen hadde bare fokus på det defensive. I annenomgang kom de ikke en gang over midtstreken, men hadde bare Kanu jagende på topp alene, sier en skuffet Arsenal-manager til BBC etter kampslutt.

- Jeg antar at de fikk maksimal uttelling av hva de kan håpe på fra slike kamper, legger franskmannen syrlig til.

- Ikke defensive

Harry Redknapps gutter var spesielt potente i deres femte strake hjemmekamp uten scoring, men manageren nekter for at laget hans gikk til oppgjøret kun med destruktive hensikter.

- Vi er ikke defensive, men det blir vanskelig å skape noe når vi ikke har ballen, og det er ikke noe lag i England det er vanskeligere å frarøve ballen enn Arsenal, er Redknapps reaksjon på Wengers uttalelser.

TETT OG JEVNT: Det ble først og fremst en slitekamp for Portsmouth og Arsenal, her anført av henholdsvis Kanu (t.v.) og Gallas. Foto: AFP/Scanpix
TETT OG JEVNT: Det ble først og fremst en slitekamp for Portsmouth og Arsenal, her anført av henholdsvis Kanu (t.v.) og Gallas. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Ikke siden Reading ble beseiret med kalassifrene 7-4 i slutten av september, har Portsmouth maktet å score på Fratton Park i ligasammenheng. Fire strake hjemmekamper mot West Ham, Manchester City, Everton og Tottenham har resultert i null scoringer og fattige tre poeng.

Dermed ble det først og fremst en kamp preget av tette dueller og høy intensitet fremfor hurtige kombinasjoner og artisteri som utspilte seg på Fratton Park.

Et langt gjesp

Første omgang fortonet seg nærmest som et eneste langt gjesp, og kjedsomheten ble først avbrutt etter drøye halvtimen da hjemmelagets Niko Kranjcar fikk vende opp og skyte fra 17 meter.

Forsøket endte imidlertid én meter til side for Almunias stolpe, som på sin side så ut til å ha brukbar kontroll.

Noe i nærheten av underholdende ble det imidlertid ikke før Tomas Rosicky plutselig hadde tid og plass til å sikte inn silkefoten fra 20 meters hold.

Skuddet var av typen som tvinger frem det beste hos keepere hva spenst og timing angår, og David James’ inngripen fikk veteranen til å se langt yngre ut enn sine 37 år.

James var også meget våken senere da Adebayor ble frispilt noen minutter. Som en plasseringssterk sweeper taklet Portsmouth-keeperen Arsenal-spissen i rett øyeblikk, og avverget det som raskt kunne ha blitt en farlig mulighet for bortelaget.

Pompey målbandt Arsenal

Store sjanser mot slutten

Underholdningsverdien steg noen hakk etter pause, og spesielt gjestene fra nord-London så ut til å ha fått opp presisjonen i pasningsspillet.

Likevel slet Arsene Wengers mannskap med å tråkle seg gjennom et kompakt Pompey-forsvar under ledelse av tidligere Arsenal-spiller Sol Campbell.

Som mot Middlesbrough slet fintspillende Arsenal-unggutter med fysisk robuste og hardtkjempende motstandere.

Faktisk måtte gjestene vente helt til det 88.minutt før de fikk en virkelig feit mulighet til å avgjøre det hele til egen fordel.

En blanding av skudd og pasning fra midtbanemaestro Cesc Fabregas ble stoppet av en ryggvendt William Gallas. Arsenal-kapteinen skaffet seg nødvendig plass til å vende opp og skyte, men forsøket endte like over.

To minutter på overtid fikk Gunners en mulighet i samme størrelsesorden, men skuddet fra en umarkert Rosicky smøg seg på feil side av stolpen.

Derfor gikk Arsenal målløse av banen for første gang denne sesongen.

Portsmouth hadde på sin side sin side muligheten til å sikre seg alle de tre poengene da Benjani kom alene mot Almunia kvarteret før full tid. Arsenal-keeperen var imidlertid våkent ute og forstyrret Benjani såpass at spissen spilte ballen for langt foran seg og i stedet laget frispark.

<B>MANGE DUELLER:</B> Nok av dueller på Fratton Park i kveld, men ikke alle var like uryddige som denne mellom Kranjcar (t.v.) og Fabregas.
<B>KJEDELIG:</B> Arsenals reservekeeper Jens Lehmann var ikke blant dem som lot seg rive med av forestillingen på Fratton Park.