Pompey tvunget til managerjakt

Portsmouth må erstatte Redknapp. Frykter at spillere forsvinner med manageren.

Portsmouth-ledelsen ville det ikke. Men nå er den nødt til å jakte på en ny manager etter at Harry Redknapp lørdag gikk til Tottenham.

Klubben fikk riktig nok kompensasjon. Tottenham betalte fem millioner pund (56 millioner kroner) for Redknapp, som selv mente Portsmouth trengte pengene.

Ledelsen har en annen oppfatning.

- Alt dette er fortsatt et sjokk. Harry blir vanskelig å erstatte. Det var ikke noe vi tenkte på i det hele tatt før helgen, men så klart, nå har vi startet jobben, sa Pompeys styreleder Peter Storrie etter søndagens 1-1-kamp mot Fulham.

- Jeg har selvsagt diskutert saken med Sacha (Gaydamak, klubbens eier). Vi vil ta avgjørelsen sammen, sa Storrie.

Britiske medier spekulerer på at Sam Allardyce er Gaydamaks favoritt. Allardyce er en engelskmann som ligner Redknapp i lederstil og som har vært uten klubb etter at han fikk sparken i Newcastle i januar.

Men et annet, og kanskje mer spennende valg, vil være Avram Grant. Israeleren var tidligere i Portsmouth-ledelsen og fikk vist seg som manager da han tok over for José Mourinho i Chelsea.

Det som kanskje blir tyngst å svelge for fansen, er ikke en ny manager. Ryktene om at flere Pompey-spillere, som Jermain Defoe, vil følge Redknapp til Tottenham, gjør Portsmouth-tilhengerne bekymret.

KAN VÆRE PÅ VEI TIL PORTSMOUTH: Avram Grant ledet Chelsea til Champions League-finale i Moskva i mai, uten at det hjalp ham i London. Nå kan han få en ny sjanse til å vise hva han kan  i Portsmouth. Foto: SCANPIX
KAN VÆRE PÅ VEI TIL PORTSMOUTH: Avram Grant ledet Chelsea til Champions League-finale i Moskva i mai, uten at det hjalp ham i London. Nå kan han få en ny sjanse til å vise hva han kan i Portsmouth. Foto: SCANPIX Vis mer

Peter Storrie innrømmer at spillere kan følge etter godt likte Redknapp.

- Jeg erkjenner at mange av spillerne som har gått til oss, har gjort det på grunn av ham. Mange penger er brukt på spillere, sa Storrie.

(©NTB)

Pompey tvunget til managerjakt
FAVORITTEN: Sam Allardyce.