- Popkjæresten så Armstrong bruke doping i eget privatfly

Trodde han kunne stole på kjæresten.

AVSLØRER:Lance Armstrong posere her med ekskjæresten Sheryl Crow under Tour de France i 2005. Nå sier Crow at hun så Armstrong gjennomføre blodoverføring på sitt eget privatfly. Foto: AFP PHOTO JOEL SAGET
AVSLØRER:Lance Armstrong posere her med ekskjæresten Sheryl Crow under Tour de France i 2005. Nå sier Crow at hun så Armstrong gjennomføre blodoverføring på sitt eget privatfly. Foto: AFP PHOTO JOEL SAGETVis mer

(Dagbladet): Sykkelprofilen Lance Armstrong (42) var kjæreste med popstjernen Sheryl Crow fra 2003 til 2006 og nå hevder Crow i et føderalt avhør at hun så Armstrongs dopingbruk på nært hold.

Dette kommer fram i boken «Wheelmen: Lance Armstrong, the Tour de France and the Greatest Sports Conspiracy Ever» som The New York Daily News har fått tilgang til utdrag fra.

Crow forteller at den gamle sykkelkongen i 2004 gjennomførte en blodoverføring i sitt eget privatfly mens paret hadde kurs mot Belgia.

Stolte på Crow Armstrong vant Tour de France sju ganger mellom 1999 og 2005, men ble fratatt seirene etter at han innrømmet dopingbruk hos Oprah Winfrey i fjor.

Den tidligere popkjæresten skal ha fortalt etterforskningsleder Jeff Novitzky om flyturen i et avhør for to år siden.

- I stede for å prøve å skjule det (blodoverføringen), var Armstrong helt åpen. Han stolte på at Crow ikke hadde noen interesse av å fortelle noen om lagets dopingprogram, står det i boka.

- Han (Armstrong) forklarte at det var en del av sporten, at alle syklister gjorde det samme.

Ny film Crow og Armstrong ble forlovet i 2005, men avsluttet forholdet og brøt forlovelsen året etter.

Snart er det også premiere på filmen «The Armstrong Lie» som tar for seg hvordan den gamle sykkelhelten lurte en hel verden. Filmen inneholder intervjuer med Armstrong selv, tidligere lagkamerater og dopinglegen Michele Ferrari. De Youtube-video av traileren her.

Boken om Armstrong lanseres i USA neste uke og Crow skal ha blitt sikret full immunitet for å ha vitnen mot ekskjæresten.

SEIERSKYSS:Lance Armstrong og Sheryl Crow i 2005. Foto: AFP PHOTO JEAN-CHRISTOPHE MOREAU
SEIERSKYSS:Lance Armstrong og Sheryl Crow i 2005. Foto: AFP PHOTO JEAN-CHRISTOPHE MOREAU Vis mer