Populær alpinsjef

CRANS MONTANA (Dagbladet): Avtroppende landslagssjef Jan Ove Nystuen er en ettertraktet alpinmann. Både USA og Canada vil ha ham på laget.

Jan Ove Nystuen er på sin siste verdenscuphelg som landslagssjef for de norske alpingutta. Men jobben han har gjort med laget de siste sesongene, er blitt lagt merke til.

Allerede neste sesong kan han være med i sirkuset igjen - som sjef for amerikanske eller kanadiske alpinister.

- Jeg har fått muntlige henveldelser fra både USA og Canada. Men foreløpig handler det om uforpliktende samtaler, sier Nystuen til Dagbladet.

Interessante jobber

Og begge nasjonene har fått det samme svaret:

- Jeg har fortalt dem at alle jobb-henvendelser er av interesse.

- Er det et ufarlig standardsvar, eller kunne virkelig tenke deg en av disse jobbene?

- Først må jeg få noe mer konkret å forholde meg til, men det er jobber som i utgangspunktet virker interessante, sier Nystuen.

I begge tilfellene vil det være snakk om en stilling som landslagssjef, lik den han nå forlater i Norges Skiforbund.

Det er særlig USA som er på jakt etter en person som kan bringe amerikanske alpinister inn i medaljestriden under OL på hjemmebane om fire år.

- De har sagt at de kunne tenke seg meg som landslagssjef fram til OL i Salt Lake City, forteller Nystuen.

Flere tilbud

Jan Ove Nystuen blir uansett ikke gående arbeidsledig når han om kort tid slutter i jobben som norsk landslagssjef. Norges Skiforbund har allerede kommet med et konkret tilbud om en jobb i markedsavdelingen.

De vil nødig gi slipp på mannen som har vært nært tilknyttet det norske alpinlandslaget de siste åtte åra.

I tillegg har andre mulige arbeidsgivere vært på tråden.

- Jeg har fått et par andre tilbud som ikke har direkte med alpint å gjøre, men ønsker ikke å si noe mer om det foreløpig, sier Nystuen.

<B>FÅR TILBUD:</B> I fjor feiret han medaljerushet i VM Sestriere med mye kake. Nå har avtroppende alpinsjef Jan Ove Nystuen fått tilbud om å overta som styrer for både USA og Canada.