Olsbu på ellevteplass i Frankrike

Populær hjemmeseier på fellesstarten - Olsbu ble elleve

Justine Braisaz vant fellesstarten i Frankrike.

VANT PÅ HJEMMEBANE: Justine Braisaz vant fellesstarten på hjemmebane i Le Grand Bornand i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE/NTB Scanpix
VANT PÅ HJEMMEBANE: Justine Braisaz vant fellesstarten på hjemmebane i Le Grand Bornand i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Marte Olsbu klarte ikke kjempe om verdenscupseieren på fellesstarten i Annecy søndag. 27-åringen ble nummer elleve. Justine Braisaz tok en populær hjemmeseier.

Olsbu var eneste norske deltaker på fellesstarten, men fikk ingen heldig start på første skyting. Det norske håpet måtte gå en strafferunde.

Olsbu fulgte opp med fullt hus på andre skyting, men var fortsatt 51 sekunder bak ledende Vita Semerenko.

Den norske 27-åringen dro på seg en ny runde på første stående, og hun var dermed akterutseilt i seierskampen.

Olsbu noterte seg for fem rett ned på siste skyting, men var kun tilskuer da konkurrentene gjorde opp om seieren. Hun ble til slutt nummer elleve, 49,2 sekunder bak vinneren.

Den tidligere langrennsløperen Denise Herrmann hadde et solid forsprang til siste skyting, men sviktet da det gjaldt. I stedet tok hjemmehåpet Justine Braisaz sjansen.

Braisaz skjøt fullt hus og stemningen gikk i taket da hun sikret sin første verdenscupseier på hjemmebane. Hviterussiske Irina Krjuko tok andreplassen, mens jaktstartvinneren Laura Dahlmeier ble nummer tre.

De norske løperne har ikke fått det til å stemme i Frankrike denne uken. Beste norske utøver kom på 38.-plass på sprinten torsdag, før Tiril Eckhoff klatrer til 24.-plass som best på jaktstarten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer