Porter til Lillestrøm

Australske Joel Porter er den - inntil nå - navnløse spissen på LSKs innkjøpsliste, bekrefter Bjarne Sognnæs.

Porter er en 23 år gammel venstrebeint kantspiller eller spiss som er i ferd med å slå igjennom på det hjemlige, australske landslaget, skriver Romerikes Blad.

Landslaget, populært kalt «Socceroos», spiller for tida turnering i New Zealand, noe som har gjort at forhandlingene har tatt tid.

- Det har nesten gått et døgn mellom hvert punkt vi er blitt enige om, sier LSKs daglige leder Bjarne Sognæs til Romerikes Blad.

Nå er imidlertid de fleste brikkene på plass, og en overgang kan være nært forestående.

- Vi regner med å få Porters underskrift i løpet av dagen, sier daglig leder Skjelg Nakkim i LIFASA til Dagbladet.no.

Fristen for å melde på spillere til Champions League er 25. juli.

Porter debuterer for landslaget i turneringen i New Zealand. Han skal være ute av kontrakt med Melbourne Knights, og ønsker å spille i Europa.

I vår prøvespilte han for belgiske Genk, men fikk beskjed om at han ikke var typen de var ute etter.

Men LSK har hatt hell med australske spillere som ikke andre har kunnet bruke tidligere. Clayton Zane slo aldri til i Molde, men var en enorm suksess i Lillestrøm.

Det har den siste tiden vært snakket om to australske spillere. Den andre som har vært aktuell er Ahmad Elrich, som var på prøvespill i Lyn i februar.

- Vi kan bare ha to utenlandske spillere fra utenfor EU-området, sier Skjalg Nakkim.

Med sørafrikanske Emille Baron allerede i troppen, måtte LSK velge en av de to australerne. Valget falt altså på Joel Porter.

  • Blir Joel Porter neste australske super-kanari? Hva må Lillestrøm gjøre for å finne tilbake til fjorårsformen. Hvordan vil de klare seg i Champions League? Diskutér Lillestrøm SK nå!

    (Dagbladet.no)