Porto fomlet mot Deportivo

Deportivo La Coruna kom seg fra Porto med 0-0 og må tåle et lite favorittstempel før returkampen i mestercupens semifinale. Dagbladet.no fulgte kampen direkte!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble aldri festfotball på Portos hjemmebane i kveld. En skuffende første omgang var preget av en fysisk kamp på midtbanen i stedet for spennende angrepsfotball.

Det skjedde ingen umiddelbar forandring etter pause, men både Porto og Deportivo viste etter hvert større vilje til å angripe.

Etter 69 minutter kom også kampens største målsjanse. Fra om lag 20 meter skrudde Portos Maniche Ribeiro ballen i tverrliggeren.

Porto fikk enda en kjempesjanse etter 82 minutter. Et perfekt innlegg fra Deco Souza ble headet bare noen centimeter til side for mål av Edgaras Jankauskas.

Men til tross for mer offensiv fotball ble det ingen mål i Porto.

Porto er det eneste gjenværende laget i årets mestercup som har vunnet den prestisjefylte europacupen tidligere. De vant med 2-1-seier over Bayern München i finalen i 1986.

Nå drømmer Porto-spillerne om å bli det første laget som vinner UEFA-cupen og mestercupen i to etterfølgende sesonger.

Det blir helt sikkert en tøff oppgave. 0-0 er ikke akkurat noe drømmeutgangspunkt før returkampen på Deportivo La Corunas hjemmebane.

Det er nok å nevne det spanske lagets utrolige kamp mot Milan i kvartfinalen. Etter å ha tapt 1-4 på bortebane, vant Deportivo 4-0 på hjemmebane og sikret seg semifinaleplass.

Men det skal nevnes at Deportivo må klare seg uten både Mauro Silva og Jorge Andrade. Silva fikk gult kort etter 29 minutter og må stå over returkampen.

Andrade fikk et svært tvilsomt rødt kort etter en episode med Deportivos Deco Souza. Etter å ha taklet Souza etter 87 minutter ga Andrade ham et spark i siden.

Det kunne se ut som et «vennskapelig» spark, men dommeren mente det kvalifiserte til rødt kort.

Deportivo La Coruna møtte blant annet Rosenborg på veien til semifinalen i mestercupen. De slo ut RBK i tredje kvalifiseringsrunde 26. august i fjor.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer