SJOKKTAP: Porto-spillerne ser desillusjonerte ut etter at Gil Vicente har gått opp i 3-0. Foto: AFP Photo / Miguel Riopa / Scanpix
SJOKKTAP: Porto-spillerne ser desillusjonerte ut etter at Gil Vicente har gått opp i 3-0. Foto: AFP Photo / Miguel Riopa / ScanpixVis mer

Porto tapte ligakamp for første gang på over to år

Mot nyopprykket lag . - Alt som kunne gå galt gikk galt, sier TV2-Wikestad.

(Dagbladet): Gil Vicente - FC Porto 2-2

Porto hadde ikke tapt i ligaen siden 28. februar, 2010 før gårsdagens møte med nyopprykkede Gil Vicente. Der stoppet imidlertid den utrolige seiersrekken brått. Vitor Pereiras menn tapte 3-1 mot laget fra Barcelos.

Med seier hadde Porto tangert Benficas rekord i antall kamper på rad uten tap. Lisboa-klubbens rekord er på 56 kamper, mens Portos seiersrekke stoppet på 55 kamper.

LEVER FARLIG: Vitor Pereira sitter utrygt i Porto. Foto: AP Photo / Paulo Duarte / Scanpix
LEVER FARLIG: Vitor Pereira sitter utrygt i Porto. Foto: AP Photo / Paulo Duarte / Scanpix Vis mer

- Vi var dårlige, Gil Vicente var anstendige og dommerne var en skam. I den første omgangen var det som om vi ikke eksisterte. Vi spilte ikke som et lag som ville forsvaret ligagullet, sa Porto-trener Vitor Pereira etter kampen ifølge Portugoal.net.

Donald Duck TV2-ekspert Kasper Wikestad ble meget overrasket over resultatet, men synes også litt synd på Porto-trener Pereira.

Porto dominerte nemlig store deler av kampen, ble snytt for to soleklare straffespark og ble i tillegg maksimalt straffet av et ekstremt effektivt Gil Vicente-lag som bare hadde tre skudd på mål.

- I tillegg fikk de et straffespark som aldri skulle vært straffespark. Vitor Pereia er litt Donald Duck. Han har mye uflaks. Alt som kunne gå galt i går gikk galt, sier Wikestad til Dagbladet.

2-0: Andre Cunha feirer Gil Vicentes 2-0-mål. Foto: Reuters / Miguel Vidal / Scanpix
2-0: Andre Cunha feirer Gil Vicentes 2-0-mål. Foto: Reuters / Miguel Vidal / Scanpix Vis mer

Han presiserer også at Porto manglet flere av sine beste spillere.

- Hulk var ikke med. Fernando og Guarin var heller ikke med, og Djalma er i afrikamesterskapet.

72 prosent Porto hadde et ballinnhav på 72 prosent i kampen, men i den første omgangen hadde de ikke et eneste skudd på mål. Wikestad tror resultatet kan være kroken på døra for Pereira.

- Det kan være dråpen som får begeret til å renne over. Posisjonen hans har vært diskutert lenge, spesielt etter det som skjedde i Champions League. Seiersrekka i ligaen har berget ham, men nå røk den også. I tillegg ryker de trolig ut av Europaligaen der de møter Manchester City, sier Wikestad.

3-0: Andre Cunha feirer sitt andre mål for kvelden. Foto: EPA / Hugo Delgado / Scanpix
3-0: Andre Cunha feirer sitt andre mål for kvelden. Foto: EPA / Hugo Delgado / Scanpix Vis mer

43 år gamle Pereira tok over etter Andre Villas-Boas i sommer da sistnevnte tok over Chelsea.

- Det var ingen lett oppgave å ta over etter ham, og Porto har rett og slett ikke vært like gode. Men de har også mistet Falcao (solgt til Atletico Madrid i sommer), og har ikke klart å erstatte ham. Men etter forrige sesong der de vant med 21 poeng har årets sesong ikke vært god nok.

- Benfica satt jo klubbrekord i fjor med 14-15 seiere på rad, men klarte likevel ikke å ta innpå Porto. Det sier litt om hvor gode Porto var i fjor, sier Wikestad.

Benfica er storfavoritt Selv om Porto til en viss grad var uheldige i går, vil ikke Wikestad ta noe fra lille Gil Vicente.

PÅ TRYNET: Kleber og Porto gikk på trynet mot nyopprykkede Gil Vicente. Foto: AFP Photo / Miguel Riopa / Scanpix
PÅ TRYNET: Kleber og Porto gikk på trynet mot nyopprykkede Gil Vicente. Foto: AFP Photo / Miguel Riopa / Scanpix Vis mer

- De har vist seg frem mot de store laga før. Mot Benfica tidligere i år lå de under 2-0, men henta seg inn til 2-2. Det viser litt hva som bor i det laget. De er ekstremt godt organisert, sier Wikestad til Dagbladet.

Ligaleder Benfica leder nå ligaen med fem poeng, og er storfavoritter til å sikre seg sitt 33 ligagull.

- Det er ikke umulig for Porto å ta dem igjen, men det er vanskeligere enn i andre ligaer. Benfica hadde en tendens til å gå på noen smeller forrige sesong, og det er ikke utenkelig at de gjør det igjen, sier TV2-kommentatoren til Dagbladet.

TRE AV TRE: Gil Vicente hadde tre skudd på mål, og Porto-keeper Helton slapp inn tre mål. Foto: Reuters / Miguel Vidal / Scanpix
TRE AV TRE: Gil Vicente hadde tre skudd på mål, og Porto-keeper Helton slapp inn tre mål. Foto: Reuters / Miguel Vidal / Scanpix Vis mer