MÅLMANNEN:  Joao Moutinho (andre fra høyre) feirer etter å ha scoret det eneste målet i den første kampen mot Malaga.  Foto:   EPA / JOSE COELHO / NTB Scanpix
MÅLMANNEN: Joao Moutinho (andre fra høyre) feirer etter å ha scoret det eneste målet i den første kampen mot Malaga. Foto: EPA / JOSE COELHO / NTB ScanpixVis mer

Porto vant uten å underholde

Slo Malaga 1-0 i åttendelsfinalen.

(Dagbladet): Porto - Malaga 1-0 (0-0):

Hjemmelaget Porto styrte de første 45 minuttene på Estadio do Dragao, i det som startet som en svært kjedelig fotballkamp.

Portos fire cornere må nesten sies å være førsteomgangens høydepunkter.

Malagas sto godt i mot presset fra hjemmelaget, særlig Demichelis gjorde en sterk jobb for spanjolene.

Og det holdt til det var spilt 56. minutter.

Sjanseløs Willy Da tok hjemmelagets Fernando med seg ballen oppover venstresiden, slår inn bak forsvaret, hvor Joao Moutinho ventet. Han kunne trygt og sikkert plassere ballen til side for Malaga-keeper Willy, som ikke hadde en sjans til å hindre 1-0-scoringen.

Malaga var noe mer med i andreomgang, enn hva de var de første 45 minuttene. Men kampen igjennom måtte de jobbe for å stå imot Portos press. Etter scoringen våknet også hjemmlaget noe mer, om andreomgangen bød på flere sjanser. Men de gulkledde var flinke til å hindre flere mål.

Og det å stå i mot er noe de tydeligvis er gode til: I La Liga er Malaga den klubben som har sluppet inn færrest mål så langt i år, og klubben innehar en fjerdeplass i den spanske ligaen.

Siste sjanse for Malaga I returkampen må Malaga bevise at de virkelig vil være i Champions League, for årets turnering kan bli den siste på lenge.

Den spanske klubben er med i Champions League for første gang. Fra og med neste år er det utstengt fra turneringen på grunn av for mye gjeld, skrev Aftenposten i desember.

Financial Fair Play (FFP) krever at klubber som deltar i turneringer går i pluss, noe den spanske klubben ikke gjør, og dermed har UEFA bestemt at de ikke får være med i det gode selskap til neste år. I følge AP har klubben utestående spillerlønninger på ni millioner euro