Portsmouth: - Vi er gjeldfrie

Velykket snuoperasjon.

 KAN TENNE EN GLEDESFAKKEL:  Supporterne på Fratton Park, her fra OL-fakkelens parademarsj før London 2012, kan juble over klubbens snuoperasjon. Foto: NTB Scanpix
KAN TENNE EN GLEDESFAKKEL: Supporterne på Fratton Park, her fra OL-fakkelens parademarsj før London 2012, kan juble over klubbens snuoperasjon. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den engelske fotballklubben Portsmouth har lyktes med sin snuoperasjon etter år med økonomisk vanstyre.

Mandag opplyste ledelsen i den tidligere fotballstorheten at klubben nå er gjeldfri.

Portsmouth vant den engelske FA-cupen så sent som i 2008, men har siden vært satt under administrasjon to ganger. Også sportslig har det gått utforbakke. Tre nedrykk de siste årene har ført klubben ned på nivå fire i det engelske ligasystemet.

Da klubben så ut til å gå under i 2013, inngikk imidlertid supportergruppen Pompey Supporters' Trust (PST) en avtale med daværende klubbeier Balram Chainrai. 2.368 supportere skaffet i fellesskap til veie mer enn 25 millioner kroner og sikret seg aksjemajoriteten i klubben.

Supportergrupperingen eier nå i underkant av 51 prosent av aksjene.

- Alle i klubben har jobbet hardt med å reorganisere driften de siste 18 månedene, og gjeld fra tidligere tider har vært et betydelig ansvar i hele prosessen, sa PST i en uttalelse mandag.

Portsmouth-direktør Mark Catlin bekreftet samtidig at klubbens nye situasjon som gjeldfri ikke skal bli noen hvilepute.

- Dette er selvfølgelig en milepæl i klubbens historie, en stor dag og kulminasjonen av mye hardt arbeid av mange mennesker de siste 18 månedene, sa han til BBC.

- Driftsmessig utgjør dette en enorm forskjell, og det betyr at vi kan bygge klubben for framtida, men vi kan ikke tillate oss å miste fokus, tilføyde han.

Portsmouth innehar i øyeblikket åttendeplassen i League Two. Opp til serieleder Burton skiller det sju poeng etter ti serierunder.

(NTB)