SLO HULL: Portsmouth-gutta jublet over seieren mot Hull i går og fikk enda mer å juble for seinere på kvelden. Foto: REUTERS
SLO HULL: Portsmouth-gutta jublet over seieren mot Hull i går og fikk enda mer å juble for seinere på kvelden. Foto: REUTERSVis mer

Portsmouth er solgt og reddet

Konkurstrusselen er avverget.

||| Fotballklubben Portsmouth ble lørdag solgt, og konkurstrusselen er avverget.

Sasja Gajdamak beroliget klubbens tilhengere da han lørdag kveld uttalte at han ville undertegne avtalen som hindrer at klubben opphører å eksistere.

- I motsetning til enkelte meldinger aktet jeg å signere avtalen fredag, og om den ikke var blitt endret i siste øyeblikk ville jeg gjort det, sa tidligere klubbeier Gajdamak lørdag kveld.

- Alle involverte innså fredag at vi trengte nye forhandlinger. Sent lørdag kveld ble vi enige, og så snart jeg mottar papirene vil jeg signere dem.

Natt til søndag opplyste Portsmouth at klubben har fått nye eiere i Hongkong-forretningsmannen Balram Chainrai og hans forretningspartner Levi Kushnir, og at klubben ikke lenger er under administrasjon.

Portsmouth, som ble stiftet i 1898, meddelte fredag at den var i overhengende fare for å bli slått konkurs og bli avviklet.

- Jeg håper at dette gjør slutt på den uheldige usikkerheten. Jeg ønsker alle involvert i klubben alt det beste i framtiden, sa Gajdamak.

Portsmouth rykket ned fra engelsk eliteserie i vår, men spilte FA-cupfinale i mai. Klubben ble i vår satt under administrasjon, og avtalen med Gajdamak er nødvendig for at klubben skal legge den situasjonen bak seg.

Portsmouth vant lørdag 2-1 borte mot Hull og har tatt 16 poeng av 18 mulige på de seks siste kampene i engelsk mesterskapsserie. Laget klatret dermed til 13. plass.

(NTB)