KAN BLI ARBEIDSLØS: Kanu ble med Portsmouth ned til Championship, men nå risikerer han å bli arbeidsløs. Foto: SCOTT HEPPELL/AP
KAN BLI ARBEIDSLØS: Kanu ble med Portsmouth ned til Championship, men nå risikerer han å bli arbeidsløs. Foto: SCOTT HEPPELL/APVis mer

Portsmouth i ferd med å bli nedlagt

Allerede «likvidert» av Wikipedia.

|||(Dagbladet): Wikipedia er ofte veldig raskt oppdatert, når det skjer store hendelser. Men denne gangen har de kanskje trykket på publiserknappen litt for raskt:

«Portsmouth Football Club var en gang en engelsk fotballklubb fra byen Portsmouth.»

Men det er ikke sikkert det er så lenge til dette er en helt presis beskrivelse.

Ingen optimisme Den 112 år gamle klubben la i kveld ut en melding på hjemmesida som er urovekkende opplysninger for dem som er glad i blåtrøyene. Forrige sesong endte med poengtrekk på grunn av økonomisk trøbbel og nedrykk fra Premier League - og problemene fortsetter å hope seg opp.

Klubben - som fortsatt er under administrasjon - har ikke mulighet å betale det eks-eieren krever, og i tilstandsrapporten fra klubbledelsen står det følgende:

- Det er nå sannsynlig at at klubben vil bli nedlagt og avviklet.

Portsmouth skylder den forrige eieren Alexandre Gaydamak flere hundre millioner kroner - og situasjonen virker veldig fastlåst. Gaydamak vil ha pengene sine, skriver Press Association.

- Prosessen har vært ekstremt komplisert og ei gruppe har jobbet dag og natt for å få i land en avtale, står det i uttalelsen fra klubben.

«Løsepenger» Balram Chainrai er en potensiell ny eier av klubben, men den overtakelsen er i ferd med å bli blokkert.

- De nye eierne oppfyller alle forpliktelsene overfor ligaforeningen og de andre kreditorene, men i 11. time har lista blitt flyttet av Gaydamak. Dette har ført til at det er umulig å gjennomføre handelen, skriver klubben.

Portsmouth forklarer at Gaydamak har fått forsikringer om en finansiell plan som skal sørge for at han får alle pengene han har krav på - en plan som er godkjent av ligaforeningen. Men Gaydamak krever penger nå, midler klubben karakteriserer som «løsepenger».

- I morges krevde Gaydamak et betydelig beløp i depositum, for å oppheve sin sikkerhet.

Det er sjelden en klubb sender ut en melding med så dystre framtidsutsikter. Dette innebærer at frykten for at klubben snart er historie, definitivt er reell.

PS! Portsmouth ligger på 15. plass i Championship og møter Hull i morgen.

SNART SLUTT: David James (nå Bristol City) og lagkameratene takket fansen for støtten etter nedrykket forrige sesong. Nå er klubben kanskje snart historie. Foto: SANG TAN/AP
SNART SLUTT: David James (nå Bristol City) og lagkameratene takket fansen for støtten etter nedrykket forrige sesong. Nå er klubben kanskje snart historie. Foto: SANG TAN/AP Vis mer