UTE AV DET GODE SELSKAP: Portsmouth-spillerne jublet hemningsløst da de sikret seg en plass i FA-cupfinalen. Under normale omstendigheter ville det ha gitt en plass i neste års Europa League, men Pompeys dårlige økonomi gjør at både FA og Premier League setter foten ned.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
UTE AV DET GODE SELSKAP: Portsmouth-spillerne jublet hemningsløst da de sikret seg en plass i FA-cupfinalen. Under normale omstendigheter ville det ha gitt en plass i neste års Europa League, men Pompeys dårlige økonomi gjør at både FA og Premier League setter foten ned.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom HeveziVis mer

Portsmouth nektes europacupspill

FA og Premier League setter ned foten.

|||Portsmouth får ikke delta i Europaligaen neste sesong.

Klubben er klar for finale og er egentlig klar for E-cupspill ettersom finalemotstander Chelsea er klar for mesterligaspill i 2010/11-sesongen.

Problemet for sørkystlaget er at de aldri søkte om UEFA-lisens ettersom klubben er blitt satt under administrasjon og sliter voldsomt med gjeld på over 1 milliard kroner.

UEFA åpnet for en søknad etter fristen, men både Premier League og Englands fotballforbund har satt ned foten. De mener Pompeys økonomi er for svak.

(NTB-AFP)