Portsmouth sløste med sjansene

Gamsten nær ran.

(Dagbladet.no): Portsmouth trykket på gjennom hele kampen, og var, i særklasse, det beste laget på Fratton Park. To mann, Brad Friedel og Craig Bellamy, hindret en fortjent hjemmeseier.

Kanonmål 

Og det var nettopp Bellamy som åpnet scoringsballet etter en drøy halvtime. Robbie Savage kapret ballen på midtbanen, og spilte til sin kortvokste landsmann. Bellamy avanserte lenge og upresset, før han ble ledet ut mot sida. Fra spissen av 16-meteren avsluttet han nydelig opp i lengste hjørne. 

- Portsmouth har spilt bra i det siste, og er ingen enkel motstander, uttalte mannen som etterhvert i kampen ble tomålsscorer.

- Det har vært mye opp og ned denne sesongen, og jeg har vært skadet mye. Men nå er jeg i god form, og gleder meg til fortsettelsen.

Kastet bort seieren

Portsmouth hadde mange gode muligheter før Bellamys scoring. D\'Alessandro, Priske, Mendes og Lua Lua hadde alle meget gode muligheter til å gi vertene ledelsen.

Aller nærmest var Benjani, som totalt alene med Friedel, presterte å skyte rett på den amerikanske burvokteren. Men scoringa som «måtte» komme, var bare minuttet unna.

FLYR HØYT: Lomano Lua Lua feirer sin flotte 1-1 scoring på sitt tradisjonelle vis. Foto: Reuters
FLYR HØYT: Lomano Lua Lua feirer sin flotte 1-1 scoring på sitt tradisjonelle vis. Foto: Reuters Vis mer

Lua Lua mottok ballen, og avanserte innover mot 16-meteren. Etter å ha dratt av to mann avsluttet han nydelig i lengste hjørne bak en sjanseløs Friedel.

Andre omgang fortsatte som den første. Portsmouth hadde nok av muligheter til å avgjøre, men nok en gang var det Blackburn som tok ledelsen. Bellamy ble tomålsscorer da han avsluttet nydelig i vinkelen fra ti meter. Pompey ga seg aldri, og kaptein Stefanovic burde ha headet inn utlikninga, da han fikk stå totalt umarkert etter en dødball.

Svetoslav Todorov ble dagens helt da han stanget inn utlikninga etter 78 minutter.

- Det er god stemning i spillergruppa om dagen, og vi har en sterk evne til å komme tilbake. Det viste ved å komme tilbake to ganger i dag, uttalte nevnte Stefanovic etter kampen.

- Vi hadde fortjent alle poengene i dag. Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke satte den headinga, men det er lite å gjøre med det nå.

Regnefeil

Kapteinen uttaler at Portsmouth er et godt hjemmelag, og at det er det som holder laget i Premier League. Han tror de vil fortsette å ta poeng hjemme og med det ebrge plassen.

Tallenes klare tale viser at Portsmouth står med 15 poeng av 45 mulige på hjemmebane denne sesongen. Kun Sunderland har gjort en slettere innsats på eget gress.

Morten Gamst Pedersen var anonym gjennom hele kampen, men var bare en tåspiss unna å gi gjestene en ufortjent seier, da han sklei inn for å møte Bellamys innlegg. Minuttet etter ble finnmarkingen tatt av banen.

Blackburn-manager Mark Hughes var skuffet over at laget ga fra seg ledelsen to ganger i løpet av kampen. Han var allikevel godt fornøyd med resultatet, og at laget hevet seg noe i den andre omgangen.

Dårlige baneforhold

Thomas Myhre vartet opp med et par gode redninger, da Charlton spilte 0-0 hjemme mot Everton. Everton-manager David Moyes klagde på dårlige spilleforhold, men var allikevel fornøyd med resultatet.

- Vi har tatt fire poeng mot Charlton denne sesongen, og med resultatet i dag holder vi de fortsatt bak oss på tabellen, uttalte han til Sky Sports etter kampen.

- Vi har vært gode siden januar. Jeg tror på seier i tre av de siste fem kampene, og håper med det at vi vil klatre på tabellen.

I kampen Sunderland - Fulham ledet bortelaget 1-0 etter en tidlig scoring av Brian McBride. Kampen ble imidlertidig blåst av etter 20 minutter, grunnet for mye snø. 

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 472038208


Varnish cache server