- Portsmouth vil kjøpe Edu

Redknapp har latt seg imponere.

(Dagbladet.no): Lynspiss Chinedu «Edu» Ogbuke er på prøvespill i Premier League-klubben Portsmouth om dagen.

Manager Harry Redknapp skal ha likt det nigerianeren har prestert, og vil ifølge Daily Mirror gi Lyn et bud på 23 millioner kroner.

Lyns sportsdirektør Torgeir Bjarmann drar litt på svaret på Dagbladet.nos spørsmål om det er kommet konkrete henvendelser til klubben om Edu.

- Det er lite i faksmaskinen, sier han noe kryptisk.

- Vet at de liker ham

Han bekrefter at det er dialog mellom klubbene. Det beløpet som er lansert i Daily Mirror kjenner Bjarmann kun fra norske journalister, og vil dermed ikke kommentere om det er godt nok.

- Han skal være på prøvespill litt til, så får vi se. Vi vet jo at Portsmouth liker ham, men spørsmålet er jo hvor godt.

- Og svaret på det gis i kroner og øre?

ØNSKET I ENGLAND: Portsmouth skal være klare for å kjøpe Chinedu Ogbuke fra Lyn. Foto: Scanpix
ØNSKET I ENGLAND: Portsmouth skal være klare for å kjøpe Chinedu Ogbuke fra Lyn. Foto: Scanpix Vis mer

- Det gjør jo gjerne det, sier Bjarmann.

Arbeidstillatelse et problem

Edu har også vært i prøvespill i Wigan. Ifølge Daily Mirror vil ikke Wigan-sjef Paul Jewell gamble på overgangsmarkedet ettersom klubben står i fare for å rykke ned.

Bjarmann antyder også at å skaffe arbeids- og oppholdstillatelse kan bli en hindring for Edu i forhold til en overgang til England.

- Arbeidstillatelsen er en større utfordring på de britiske øyer enn andre steder i Europa. Men det er jo til Premier League han helst vil, sier Lyn-direktøren.

Dersom Edu ikke finner en ny arbeidsgiver i løpet av januar, blir han i Lyn i alle fall i vårsesongen. I så fall er Bjarmann trygg på at fjorårets Tippeliga-komet vil levere varene igjen.

- Det er jeg helt sikker på. Har han tenkt seg videre ut, må han jo prestere.