Portugal av lykke

Med tre mål senket Pauleta (29) Norges gruppevinner fra VM-kvaliken. Dermed er Portugal helt med igjen i kampen om avansement.

- Jeg er veldig fornøyd. Det gikk bra for meg i dag, sier tremålsscoreren selv. Et aldri så lite understatement etter tre strålende nettkjenninger.

Pauleta er født og oppvokst med hav på alle kanter, på Azorene. Kanskje det var derfor Bordeaux-spissen slo til da det gjaldt som mest på Jeonjustadion i Sør-Korea.

Det regnet i bøtter og spann under kampen da Pauleta scoret sitt første hattrick for Portugal. I likhet med resten av laget hadde Pauleta, som ble fransk toppscorer forrige sesong, en dårlig åpningskamp mot USA, da de tapte 2- 3. I går slo de fryktelig tilbake. På Portugals nasjonaldag.

- Dette var en skikkelig laginnsats, mener Pauleta.

Presang

Trener Antonio Oliveira fylte femti år i går og fikk den beste presangen som tenkes kan.

- Forskjellen fra kampen mot USA er lagånden. Alle kjempet for landet sitt i dag. Vi spilte en god kamp og fikk det resultatet vi fortjente, sa treneren etter kampen til nyhetsbyrået AP.

Kampen startet i et vanvittig tempo med mange meget tøffe dueller. Et kvarter ut i kampen scoret Pauleta kveldens første etter en pasning fra Jao Pinto.

Etter 65 minutter økte han til 2- 0 etter en utsøkt lissepasning fra Figo, som spilte en middels førsteomgang, men en veldig god annen halvdel. Pauleta satte sin siste ball i mål etter å ha valset rundt med en utspilt og frustrert Tomasz Waldoch.

Rui Costa fikk æren av å avslutte ballet etter dagens nydeligste angrep, hvor han og Capucho imponerte med et flott trekantspill.

Avansement

Nå har USA og Sør-Korea fire poeng, mens Portugal følger bak med tre. Dermed er det opp til laget, som imponerte i EM for to år siden, å avgjøre selv i kampen mot Sør-Korea fredag.

De er sikre med seier, men kan også gå videre med uavgjort dersom Polen slår USA.

KJØRTE OVER POLEN: Pauleta jubler uhemmet etter å ha gjort storeslem mot Polen. Måltjuven sørget for tre nettkjenninger.