Portugal er ikke helt på høyden

- Spillerne mine er gode, men de er små, sier Felipe Scolari.

• Direkte 20.45: Portugal - Tyskland

(Dagbladet.no) Kveldens kvartfinale er en kopi av bronsefinalen i Tyskland-VM for to år siden. Da trakk Michael Ballack & Co. det lengste strået på hjemmebane.

Nå vil Felipe Scolari ta en tysk skalp igjen, slik han gjorde det i VM for seks år siden, da han ledet Brasil til en finaletriumf mot tyskerne.

Scolari mener imidlertid Portugal ikke er helt på høyden.

Frykter høyden

Under gårsdagens pressekonferanse i Basel dro Scolari opp en lapp fra lomma, og han begynte å ramse opp de tyske spillerne.

- Nummer 17 er 1,98 meter høy, nummer 13 er 1,88, Gomez er 1,89 og nummer 21 Metzelder er 1,94, sa Scolari.

Per Mertesacker er mannen med drakt nummer 17, som er nesten to meter høy. Nummer 13 er Michael Ballack, som snart spiller under Scolaris vinger i Chelsea.

STREKKER SEG HØYT: De tyske gutta er i snitt over seks centimeter høyere enn portugiserne. Foto: AP
STREKKER SEG HØYT: De tyske gutta er i snitt over seks centimeter høyere enn portugiserne. Foto: AP Vis mer

- Det er en stor forskjell på høyden til de to lagene, sier Scolari ifølge Reuters.

Det skal godt gjøres å bortforklare et tap med at de andre spillerne var mye høyere, sånt hører Norway Cup-sletta til. Likevel mener Scolari at det kan bli en utfordring å takle dette.

Under 1,80 i snitt

- Spillerne mine er gode, men de er små. Vi må finne en løsning på dette problemet, sier Portugal-treneren ifølge The Independent.

De portugisiske gutta er lavere enn tyskerne, men alle er ikke smågutter. Ingen i startoppstillinga er over 1,90, men Pepe er i det minste 187 centimeter høy.

Snitthøyden til de elleve Portugal-spillerne på banen i kveld vil være 179,2 centimeter, mens Tyskland vil stille med et mannskap som i snitt er 185,8 centimeter høyt.

Dette vil kunne ha noe å si på blant annet dødballer, men de fleste av EM-målene så langt er scoret med beina. Kveldens kamp vil neppe bli en luftkrig - og sjansene er større for at kvartfinaleduellen blir avgjort av en Michael Ballack-kanon eller Cristiano Ronaldo-magi.

Bastian Schweinsteiger scoret to i bronsefinalen for to år siden. Han sier det blir viktig å stoppe Ronaldo - men at det bare er en liten del av jobben de står overfor.

Portugal er ikke helt på høyden

- Jeg mener de er favoritter, men hvis vi får ut potensialet vårt kan det bli en interessant kamp. Det handler ikke bare om å stoppe Ronaldo, de har et lag som er fullt av spillere fra europeiske toppklubber, sier han ifølge BBC.

MÅ HOLDE BALLEN PÅ BAKKEN: Felipe Scolari sier han må finne en måte å løse høydeproblemet på.
SMÅGUTTER: Flere av de portugisiske spillerne er små, sammenliknet med Tysklands fyrtårn. João Moutinho og Simão er 1,70 høye. Cristiano Ronaldo (i midten) er 184 centimeter høy.