FRYKTER BENDTNER, ERIKSEN OG ROMMEDAHL: - De er de mest fremtredende i laget, lyder Portugal-trenerens analyse av de rødhvite dagen før dagen. Foto: AP Photo / Jens Dresling / Scanpix
FRYKTER BENDTNER, ERIKSEN OG ROMMEDAHL: - De er de mest fremtredende i laget, lyder Portugal-trenerens analyse av de rødhvite dagen før dagen. Foto: AP Photo / Jens Dresling / ScanpixVis mer

Portugal frykter dansk stjernetrio

- De kan påvirke resultatet.

Portugals landslagssjef Paulo Bento har forberedt spillerne sine særlig på Nicklas Bendtner, Dennis Rommedahl og Christian Eriksen før tirsdagens gruppefinale i Parken.

Portugal og Danmark troner øverst i EM-kvalifiseringens gruppe H med 16 poeng hver. Portugiserne er foran på målforskjell og slo danskene på hjemmebane sist høst. Det betyr at Bento & co. trenger minst ett poeng for å være sikret EM-spill.

- Danmark har et meget sterkt kollektiv, men det er tre spillere som kan påvirke resultatet. Det er Bendtner, Eriksen og Rommedahl. De er de mest fremtredende i laget, lyder Portugal-trenerens analyse av de rødhvite dagen før dagen.

Bento debuterte som landslagssjef nettopp i 3-1-seieren over danskene sist. Selv om det var en blek motstander han så da, frykter han danskenes effektivitet og angrepsspill.

- Danmark er sterke offensivt. Det de foretar seg er meget enkelt, men effektivt. Når det gjelder deres svake punkter, tar jeg det internt i troppen, sier han og legger til at Portugal vil gå for seier.

- Vi vil prøve å dominere kampen og kontrollere den så godt vi kan. Vi har vår egen strategi og ønsker et godt resultat. Vi spiller for å vinne. Vi har lyktes godt med stilen i det siste, da vi har scoret tre mål i gjennomsnitt, avslørte Bento.

Han har en sterk statistikk som landslagssjef. Fem seirer av fem mulige er det blitt så langt.

(NTB)