- Portugal har en hemmelig plan for Ronaldo

Slik skal de ta Danmark.

TILBAKE: Cristiano Ronaldo er tilbake på landslaget etter at han mistet kampen mot Norge på grunn av skade. Foto: FRANCISCO LEONG/AFP
TILBAKE: Cristiano Ronaldo er tilbake på landslaget etter at han mistet kampen mot Norge på grunn av skade. Foto: FRANCISCO LEONG/AFPVis mer

|||(Dagbladet): Portugal har åpnet forferdelig i EM-kvaliken. Ett poeng etter to kamper er langt unna budsjett og bare seier er godt nok mot Danmark i morgen kveld.

Portugiserne er smertelig klar over dette og den ferske landslagssjefen Paolo Bento skal ut i litt av en ilddåp.

Nå forteller portugisiske journalister at han har en hemmelig plan for Cristiano Ronalo. Skjønt, opplegget er ikke lenger spesielt hemmelig, etter at det ble spredd i danske medier.

Forsvarstrøbbel Kolleger Sporten.dk har møtt i Porto, beskriver nemlig følgende opplegg mot danskene:

I stedet for å spille med en stor og sterk spiss (Hugo Almeida) i 4-3-3-formasjonen, er Bentos plan å bruke Cristiano Ronaldo i midtspissposisjonen. Nani og Silvestre Varela skal bekle kantrollene.

Årsaken er at Daniel Agger er ute og midtstopperne Simon Kjær og Per Krøldrup ikke har funnet storformen denne sesongen.

Denne svakheten ønsker Portugal å utnytte.

- Vi er klar over at de har problemer i forsvaret, noe vi skal utnytte, sier Almeida - som altså risikerer å bli vraket.

Mangler storscorer Danmarks seinscoring mot Island sørget for at også de - som Norge - har full pott så langt. Danskene vil derfor trolig være fornøyd med ett poeng fra møtet i Porto.

Og selv om landslagssjef Morten Olsen har respekt for den halvmerriterte motstanderen, er han ikke skremt av det de har vist framover på banen.

- De har mange dyktige spillere offensivt, som kan gjøre det tøft for oss på en god dag. Men de mangler en målscorer i europeisk toppklasse, som alltid er god for mange mål, sier Olsen til Ekstra Bladet.

DETTE ER EN BALL: Den ferske landslagssjefen Paulo Bento er glad for at Cristiano Ronaldo er tilbake, men: - Vi kan ikke tro at fordi han er en av verdens beste spillere, kan han løse alle problemene våre. Vi stoler på talentet hans, men vi kan ikke gi ham alt ansvaret. Det ligger hos meg, sier Bento ifølge NTB. Foto: FRANCISCO LEONG/AFP
DETTE ER EN BALL: Den ferske landslagssjefen Paulo Bento er glad for at Cristiano Ronaldo er tilbake, men: - Vi kan ikke tro at fordi han er en av verdens beste spillere, kan han løse alle problemene våre. Vi stoler på talentet hans, men vi kan ikke gi ham alt ansvaret. Det ligger hos meg, sier Bento ifølge NTB. Foto: FRANCISCO LEONG/AFP Vis mer

Hvis vi ser bort fra målfesten mot Nord-Korea var ikke Portugal spesielt giftige i VM. De var derimot vanskelige å bryte ned. Bortsett fra scoringen til David Villa i åttendelsfinalen - som det luktet offside av - slapp ikke portugiserne inn et eneste mål.

Må bryte statistikken Morten Olsen advarer i forkant av kampen mot hjemmelagets dødballer.

- Vi må være oppmerksomme på dødballene, hvor Ronaldo alltid vil være farlig. Derfor bør vi unngå å lage frispark tett på vårt eget mål, sier landslagssjefen.

Portugisiske tallknusere har funnet ut at landet aldri tidligere har kvalifisert seg til et mesterskap etter bare ett av seks mulige poeng på de to første kampene.

Cristiano Ronaldo er tilbake på landslaget, etter at han mistet kampen mot Norge på grunn av skade, og han vil gjøre noe med denne statistikken.

- Vi er nødt til å se virkeligheten i øynene, men hvis vi vinner de to neste kampene - da kan vi puste litt bedre, sier han til O Jogo.

Hvis ikke risikerer de kanskje slakt som etter Norge-kampen: «Å se på Portugal er som å studere et Munch-maleri»