Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Portugal-Norge 5-4

ABRANTES/OSLO (Dagbladet.no): Norge tapte straffespark- konkurransen mot Portugal 5-4. Sigurd Rushfeld lagde kampens peneste mål. Nils Johan Semb var brukbart fornøyd med kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nils Johan Semb var brukbart fornøyd med årets første landskamp, men irriterte seg litt over at finaleplassen i Vale do Tejo-turneringen glapp.

- Det var en tøff kamp under vanskelige forhold. Vi møtte et teknisk svært godt lag, men løste oppgaven ganske bra. Det ble en underholdende kamp med ganske lik fordeling av sjansene, sa han etter 1-1 mot Portugal og tap i straffesparkkonkurranse.

- Jeg hadde 6-5 til Portugal i sjanser, men Thorstein (Helstad) hadde tre kjempesjanser som normalt burde gitt oss scoring. Han var uheldig da ballen stoppet i vannet, så man kan ikke bebreide ham for det, mener Semb.

Han bebreider imidlertid sine spillere fordi de slapp inn et unødvendig mål på frispark.

Skuffet

- På 1-0 syntes jeg vi hadde full kontroll, og så ga vi bort en lett scoring på frispark. Jeg er litt skuffet over det, for det er slikt vi vanligvis ikke gjør, sa landslagssjefen. Helder Postiga fikk løpe inn uforstyrret og nikke et frispark fra ganske langt hold i mål.

Semb er fornøyd med lange perioder av kampen, og med flere spilleres beskjeder i en kamp som først og fremst handlet om å finne aktuelle kandidater til bestelaget.

- Vi begynte bra, men så var det dårlig i 20 minutter. Da så det stygt ut. Vi ga bort ballen på egen halvdel og ga Portugal overganger. Så var det siste kvarteret før pause bra, og begynnelsen i 2. omgang. Etterhvert ble nok vi mer slitne enn dem, for de er midt i sin sesong, og det er ikke vi.

Roste keeperen

Ved siden av Sigurd Rushfeldt trakk landslagssjefen særlig fram keeper Espen Johnsen, som var god både i selve kampen og i straffekonkurransen hvor han reddet to av sju skudd.

Han sier at det blir en rekke bytter i laget foran torsdagens kamp mot Romania.

- Det var for eksempel bevisst at jeg byttet inn Hassan El Fakiri sent, for han skal spille torsdag. Det blir mange bytter da, men det er ikke gitt at alle som ikke slapp til i dag skal spille da, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!