Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Portugal pepet ut mot Angola

Vant, men imponerte ikke.

(Dagbladet.no:) Angola - Portugal 0-1. De vinrøde portugiserne har ingen stor VM-tradisjon å se tilbake på. De kom på 3. plass i England-VM i 1966, men bortsett fra dette har det blitt to tidlige hjemreiser.

Er det Portugals tur i år?

Tross en kanonstart er det lite som tyder på det etter 90 minutter mot Angola søndag.- Det var en tøff kamp. Det tidlige målet beroliget oss, og vi kunne scoret to og tre mål til, sier landslagssjef Luiz Felipe Scolari ifølge nyhetsbyået AP.

Drømmestart

Dommer Jorge Larrionde fra Uruguay hadde bare så vidt blåst i gang kampen, da Portugal skapte sin første sjanse. De gikk rett i angrep, og Pedro Pauleta var ikke mange centimeterne unna å sparke ballen i mål etter et bakromsløp.

Fire minutter ut i kampen, banket han inn ledelsen.

Luis Figo satte fart framover, rundlurte Jamba og sendte ballen på tvers inn til Pauleta, som scoret fra kloss hold.

Da var standarden satt, trodde vi.

TIDLIG JUBEL: Pedro Pauleta brukte bare fire minutter på å sende Portugal i ledelsen. Foto: AP
TIDLIG JUBEL: Pedro Pauleta brukte bare fire minutter på å sende Portugal i ledelsen. Foto: AP Vis mer

Portugal fortsatte å presse Angola - som har en forhistorie som portugisisk koloni. Hvittrøyene hang ikke med da søreuropeerne satte fart framover, men Portugal manglet litt presisjon og skapte ikke altfor mange sjanser før pause.

Nærmest var Cristiano Ronaldo, da han headet en Figo-corner i tverrliggeren.

Angola slet med å spille seg gjennom Portugal-forsvaret, og satset mest på langskudd. De fleste gikk opp på tribunen.

Pipekonsert

Forrige gang de to lagene møtte hverandre, i 2001, ble det taklet høyt og lavt. Fire angolske spillere ble utvist for brutale taklinger og protester, og 20 minutter før slutt måtte kampen stoppes. Da ledet Portugal 5-1.

Denne kampen var betydelig mer velspilt, og Angola fikk bare tre gule kort.

Også etter pause hadde Portugal et spillemessig overtak, men kom seg ikke til andre avslutninger en tafatte skudd fra 20 meter og utover.

- Angola ble bedre etter pause, og var til tider bedre enn oss, sier Scolari.

Portugal pepet ut mot Angola

Så skuffende var Portugal, at de i deler av 2. omgang ble pepet ut av tilskuerne på RheineEnergie Stadion i Köln.

Dermed gikk det med Portugal som med England i går. Tidlig scoring, og så fallende prestasjoner utover i kampen.Portugal er nødt til å heve seg hvis de har tenkt seg lenger enn 8-delsfinalen.

- Alt i alt fortjente Portugal å vinne. Men vi spilte bra fotball til tider, og gjorde det vanskelig for dem. De har svakheter, sier Angola-sjef Luis Oliveira Goncalves.

Debatt

Hva synes du om det Portugal presterte søndag kveld?

STRÅLENDE FORARBEID: Luis Figo gjorde hele jobben, og Pauleta kunne bare dytte ballen i det åpne målet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling