PÅ PRESSEKONFERANSE: Portugal-trener Fernando Santos. Foto: NTB SCANPIX
PÅ PRESSEKONFERANSE: Portugal-trener Fernando Santos. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Portugal-sjefen tente på alle plugger: - Hvorfor er ikke dette den beste finalen?

Mislikte spørsmål på pressekonferanse.

Portugal - Frankrike, EM-finale, på NRK1 søndag klokka 21.00

PARIS (Dagbladet): Portugal-trener Fernando Santos (61) og midtstopper Pepe (33) stilte i kveld på en pressekonferanse før EM-finalen mot Frankrike søndag. På spørsmål fra en journalist - som refererte til at «mange europeere mener at dette ikke er den beste finalen» - tente han på alle plugger:

- Ikke den beste finalen? Hva ville vært den beste finalen? Hvorfor er det ikke den beste finalen? bombarderte han journalisten tilbake.

DAGEN FØR DAGEN: Pepe (nummer to fra venstre) og Fernando Santos (nummer tre fra venstre) er klare for å ryste Frankrike på hjemmebane. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
DAGEN FØR DAGEN: Pepe (nummer to fra venstre) og Fernando Santos (nummer tre fra venstre) er klare for å ryste Frankrike på hjemmebane. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Så fortsatte han:

- En ting er hva folk tenker. En annen ting er hva som er sannheten. Vi kan bare komme til finalen ved å vinne kamper. Dette er den fortjente finalen, erklærte Santos.

Les også: Ronaldos oppførsel vekker oppsikt

Fullsatt

Pressekonferansen ble holdt på Stade de France, arenaen for søndagens finale. Presserommet var stappfullt, naturligvis først og fremst av journalister fra Portugal og Frankrike.

Før semifinalen mot Wales hadde Portugal ikke avgjort en eneste kamp innenfor 90 minutter. Men utover i turneringen har blant andre Cristiano Ronaldo vokst.

RONALDO VIL BARE DRIKKE TE - MEN SÅNN GÅR DET IKKE: Da en av verdens største fotballstjerner, Cristiano Ronaldo, satte seg på en kafé i Madrid for å drikke te, lot ikke kaoset vente på seg. Video: Roc By Ronaldo Vis mer

- Han er den beste spilleren i verden, slo Santos fast.

- Blir det hans siste kamp for Portugal hvis dere vinner?

- Om han spiller i fem, seks eller ti år til vet jeg ikke. Men jeg tror ikke dette blir hans siste kamp.

Friskmeldt

På pressekonferansen friskmeldte Pepe seg selv. Han sto over semifinalen på grunn av en muskelskade.

- Jeg er klar for å spille. Jeg føler meg fin, og kan bli valgt til å spille i morgen.

FEIRER SOM VIKINGER: Her bryter den islandske fansen ut i unison «viking-klapp» i Reykjavik da det ble klart at de slo England ut av EM. Islendingene måtte siden gi tapt for finaleklare Frankrike. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Og trolig får han plass i midtforsvaret. I så fall blir den største utfordringen Antoine Griezmann, en spiller Pepe har møtt mange ganger for Real Madrid mot Atlético Madrid.

- Han er ikke høy. Men han er veldig flink til å lese spillet. Samtidig kan vi ikke bare fokusere på én mann. Hele det franske laget har kvalitet, påpekte Pepe.

Ny sveis

Størst munterhet på pressekonferansen vakte spørsmålet om Ricardo Quaresma, som har fått en ny finalesveis (se bildet under). En journalist ville vite hva Santos mener om denne:

- Den er utrolig. Jeg har gratulert ham med den. Det er kunst, humret treneren.

NY SVEIS: Portugals Ricardo Quaresma så slik ut på dagens trening. Foto: NTB SCANPIX
NY SVEIS: Portugals Ricardo Quaresma så slik ut på dagens trening. Foto: NTB SCANPIX Vis mer