Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Portugal skuffet over Norge. Sender et ydmykende stikk

Portugals landslagssjef stusser over Norges prioriteringer og mener Island vil gi dem en helt annen utfordring.

IKKE IDEELT: Privatlandskampen mot Norge ble ikke helt som Portugal, her representert ved Fábio Coentrão, Cristiano Ronaldo og landslagssjef Fernando Santos, hadde sett for seg. Foto: EPA/INACIO ROSA
IKKE IDEELT: Privatlandskampen mot Norge ble ikke helt som Portugal, her representert ved Fábio Coentrão, Cristiano Ronaldo og landslagssjef Fernando Santos, hadde sett for seg. Foto: EPA/INACIO ROSA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv om det var jevnt i antall målsjanser, slo Portugal Norge 3-0 søndag kveld. Etter oppgjøret langet Portugals Eder ut mot Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo, i kjølvannet av at Høgmo anklaget portugiserne for filming.

Nå fortsetter kritikken. Portugals landslagssjef Fernando Santos var ikke fornøyd med prestasjonen i 3-0-seieren, all den tid Norge arrangerte Tippeliga-runde samtidig som landskampen og stilte med flere nye navn.

Den portugisiske landslagssjefen så for seg privatlandskampen mot Norge som en perfekt oppladning til EM-møtet med Island 14. juni, som er Portugals første kamp i mesterskapet i Frankrike.

Det ble det ikke, til tross for 3-0 over Norge.

- Kan ikke ta av etter å ha slått Norge Etter den komfortable seieren over Høgmos menn, vil imidlertid ikke portugiserne legge for mye i denne kampen. Enda mer ydmykende enn resultatet, er Portugals vurdering av kampen.

- 3-0 over Norge er et godt resultat, men ikke noe mer enn det. Vi kan ikke ta av etter å ha slått Norge. Prestasjonen kunne ha vært bedre. Vi skapte ikke nok sjanser. Og selv om mange sammenlikner Norge med Island, som vi møter i EM, blir det noe helt annet, sier Santos til den portugisiske avisa Publico.

- Ja, det er noen likheter, men Island er et annet lag med andre styrker. De var fremragende i EM-kvalifiseringen og er akkurat nå et bedre lag enn Norge. Det blir en tøffere kamp. Vi må heve oss da, mener Portugals landslagssjef.

- Noe helt annet å møte Island Den portugisiske leiren påpeker videre at Norge ikke engang tok spillefri i Tippeligaen i forbindelse med denne landskampen, slik at Norges hjemlige landslagsspillere var uaktuelle til oppgjøret mot Portugal.

Det var en viktig treningskamp for EM-outsideren, men den ble ikke helt som portugiserne hadde håpet.

- Det beste hadde vært om Norge stilte toppet. Det er klart, men de mangler ikke så mange, så vidt jeg har forstått. Vi manglet jo mange vi også, på grunn av Champions League-finalen og den tyrkiske cupfinalen, mener landslagssjefen.

- Totalen av dette gjorde at kampen ikke ble helt som ønsket. Derfor kan vi ikke legge for mye i den. Å møte Island blir noe helt annet, gjentar Santos.

FALT SAMMEN: Norge falt sammen mot Portugal, som mener Island blir en langt tøffere motstander.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FALT SAMMEN: Norge falt sammen mot Portugal, som mener Island blir en langt tøffere motstander. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Moldes islandske landslagsspiss Eidur Gudjohnsen er imidlertid ikke enig i at Island er så mye bedre enn Norge, selv om de skal til EM i motsetning til de norske gutta.

- Norge burde være bedre enn oss. Og på mange måter vil jeg si at Norge er en bedre fotballnasjon enn Island selv i dag. Nivået på ligaen er bedre, og bredden er bedre. Akkurat nå skal Island til EM og ikke Norge, men det kan snu, sa den tidligere Barcelona-spilleren til Dagbladet forrige måned.

- Ronaldo kan ikke skyte Portugal til EM-gull Portugal har Cristiano Ronaldo, Pepe, Nani og Bruno Alves i bakhånd. Det vil gjøre portugiserne til et enda bedre landslag og en outsider i EM, som er mer åpent enn på lenge.

Portugal har havnet i en av de presumptivt svakeste EM-gruppene sammen med Island, Ungarn og Østerrike.

- Portugal er en outsider. De er ikke på samme nivå som de største nasjonene. De mangler en skikkelig spiss, med mindre Ronaldo spiller på topp, men han er best i en friere rolle etter min mening, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Kommentatorlegenden Arne Scheie tviler på portugisisk suksess i Frankrike.

- Jeg tror ikke Ronaldo kan skyte Portugal til EM-gull. Jeg tror ikke han kan gjøre som Diego Maradona og vinne på egen hånd, mener Scheie.

UENIG: Islands stjernespiss Eidur Gudjohnsen er ikke enig i at Island er så mye bedre enn Norge. Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu
UENIG: Islands stjernespiss Eidur Gudjohnsen er ikke enig i at Island er så mye bedre enn Norge. Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!