LIKER IKKE BESKYLDNINGER:  Portugals Eder liker ikke at Per-Mathias Høgmo anklager laget for å filme. Foto: EPA/ESTELA SILVA
LIKER IKKE BESKYLDNINGER: Portugals Eder liker ikke at Per-Mathias Høgmo anklager laget for å filme. Foto: EPA/ESTELA SILVAVis mer

Portugal-stjerne langer ut mot Høgmo: - Sa han virkelig det?

Målscorer Eder liker ikke kritikken.

Portugal - Norge 3-0

PORTO (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var kritisk til portugisernes filming i tapet søndag kveld og sa det var «flere episoder han reagerte på» underveis.

Portugals målscorer Eder er langt fra fornøyd med Høgmos kommentar da Dagbladet gjengir uttalelsen som landslagssjefen kom med på pressekonferansen rett etter matchen.

- Sa han (Høgmo) virkelig det? At vi filmet? Da må jeg le. Jeg synes ikke noe om sånne kommentarer. Han kan passe på sitt eget lag, så kan vi på Portugal konsentrere oss om vårt spill. At trenere snakker negativt om andre lag er faktisk verre enn filming, sier Eder til Dagbladet.

Den høyreiste spissen fikk æren av å sette inn 3-0-målet på enkelt vis. Men én av situasjonene Høgmo siktet til var foranledningen til 2-0-målet. Adrien Silva falt i en duell med Stefan Johansen på 17-meter - og frisparket endte i nettet i det norske målet.

- Det skulle aldri vært frispark. Det er filming og gult kort, sa Høgmo til norsk presse etter kampen.

- Er filming en uting hos Portugal?

- Det er helt klart viktig å slå ned på filming. Det undergraver fotballen. Det var ikke noe utpreget i denne kampen, men det var noen situasjoner jeg reagerte på, sa Høgmo på Dagbladets spørsmål.

SCORET ETT: Eder. Foto: EPA/HUGO DELGADO
SCORET ETT: Eder. Foto: EPA/HUGO DELGADO Vis mer

Målscorer Eder bare fnyser at utspillet.

- Noen ganger må du falle for å få frispark. Sånn er fotballen. Vi spiller fotball på vår måte. Vi spilte en veldig god kamp og vi filmer selvsagt ikke. Jeg bryr meg ikke om hva andre trenere mener om oss, sier Eder på engelsk til Dagbladet.

- Hva synes du om Norge?

- De har et bra lag. De skapte noen gode sjanser og så skarpe ut, sier Eder.

SKUFFET: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFET: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Spissen heter egentlig Éderzito António Macedo Lopes og spiller i Lille.

Tøffere Norge Landslagskaptein Stefan Johansen etterlyser et tøffere Norge. Midtbanespilleren var i flere tøffe dueller med blant annet Ricardo Quaresma i 1. omgang.

- Vi må smelle til mer. Portugal skal ikke tro vi kommer hit for morosskyld. Jeg synes 90 prosent av taklingene er fair. Men den situasjonen der de får frispark, der er det klar filming, sier Johansen.

- Var portugiserne sutrete?

- I internasjonal fotball er det blitt sånn. De er smarte. Jeg skal sutre, sier Stefan Johansen til Dagbladet.