I SORG: Portugals Cristiano Ronaldo (t.v.) og Fabio Coentrao er i sorg etter at en 20-årig fotballspiller døde under en kamp på grunn av hjerteproblemer i går. Foto: AP / Armando Franca / NTB Scanpix
I SORG: Portugals Cristiano Ronaldo (t.v.) og Fabio Coentrao er i sorg etter at en 20-årig fotballspiller døde under en kamp på grunn av hjerteproblemer i går. Foto: AP / Armando Franca / NTB ScanpixVis mer

Portugal-stjernene i sjokk før VM-playoffen mot Sverige

Fotballspiller døde brått.

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo og resten av Portugal-stjernene kunne juble etter å ha slått Sverige 1-0 i det første av to VM-playoffmøter fredag.

Før morgendagens returkamp er imidlertid det portugisiske mannskapet i sjokk etter en tragedie i hjemlandet.

Den 20 år gamle tidligere Porto-spilleren Alex Marques døde nemlig brått i går etter å ha fått hjerteproblemer under en kamp i landets tredjedivisjon.

- Hele landslaget vil sende en klem til familien hans, sier den portugisiske fotballpresidenten Fernando Gomes, ifølge Sapo Desporto.

- En enorm sorg Gomes beskriver dødsfallet som en «enorm sorg for portugisisk fotball». Flere av spillerne som forbereder seg på møtet med Sverige, har hyllet Marques gjennom sosial medier.

Søndagens kamp mellom Tourizense og Carapinhense var sju minutter gammel da Alex Marques falt om på banen.

Medisinsk personell kom raskt på plass, men gjenopplivningsforsøkene var forgjeves. Seinere ble det konstatert at Marques hadde dødd på grunn av et problem med hjertet.

Preget tropp Portugal-troppen er preget før morgendagens viktige oppgjør mot Sverige i Stockholm.

BLE BARE 20 ÅR: Alex Marques døde under en 3. divisjonskamp søndag. Faksimile: record.xl.pt
BLE BARE 20 ÅR: Alex Marques døde under en 3. divisjonskamp søndag. Faksimile: record.xl.pt Vis mer

- Sorgen tok over i gruppen, som var sjokkert over at en så ung kollega hadde dødd. Vi føler med familien, vennene og klubben som Alex Marques representerte. Landslagsspillerne uttrykker sine dypeste sympatier, skriver det portugisiske forbundet på sin hjemmeside.

Marques gikk gradene i storklubben Porto, før han fortsatte karrieren i Rio Ave og Tourrizense i landets tredjedivisjon, ifølge svenske Expressen.

Alex Marques ble 20 år gammel.

STORMØTE: Ronaldo og Portugal slo Sverige og Zlatan Ibrahimovic 1-0 fredag. I morgen spilles returoppgjøret i Stockholm. Vinneren skal til VM.  Foto: AP / Francisco Seco / NTB Scanpix
STORMØTE: Ronaldo og Portugal slo Sverige og Zlatan Ibrahimovic 1-0 fredag. I morgen spilles returoppgjøret i Stockholm. Vinneren skal til VM. Foto: AP / Francisco Seco / NTB Scanpix Vis mer