Portugal vant på overtid

Portugal slo Romania 1-0 etter scoring fra Costinha fire minutter på overtid. Portugal er med det klare for kvartfinale. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Kveldens kamp i Arnheim var av det heller traurige slaget, og det meste tydet på 0-0 og poengdeling. Kun en sjanse klarte hver av de to lagene å produsere i løpet av 90 minutters spill.

Moldovan kom nærmest for Romania med en heading utenfor etter corner, mens Sao Pinto headet rett på Bogdan Stelea fra seks meter.

Stjernene sviktet

Ellers foregikk det meste av pasningsspillet bakover og på tvers, og ingen av lagene virket interessert i å vinne kampen.

Både Georghe Hagi, Luis Figo og Rui Costa var langt under vanlig standard, og var mer opptatt av å kjæle med ballen enn av å skape sjanser. Hagi pådro seg også gult kort, og mister med det den viktige kampen mot England på tirsdag.

Figos frispark

Mer enn fire minutter på overtid fallt avgjørelsen. Portugal fikk et frispark midt på Romanias banehalvdel og sendte hele laget i angrep. Luis Figos perfekte frispark når pannebrasken til innbytter Costinha som header ballen i nota bak en feilplassert Stelea.

Vill jubel i Portugals leir som dermed kunne feire avansement til kvartfinalen allerede før tirsdagens kamp mot Tyskland.

Senere i kveld møtes England og Tyskland i en annen kamp i denne gruppen. Taper England er laget ute av EM, mens Tyskland uansett resultat er avhengig av poeng i siste kamp.

Vinner England trenger de uansett poeng i siste kamp mot Romania for å gå videre.

Dagbladet.no følger England-Tyskland direkte fra kl.20.45.