Portugalskap

Maniche skjøt vertsnasjonen til EM-finale. For første gang i historien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): PORTUGAL - NEDERLAND 2-1:

Begge landene i kveldens semifinale har gjort det til vane å tape semifinaler i mesterskap. I så måte var det på tide at trenden ble snudd for et av lagene.

Og heldigvis for fotballen ble det Portugal.

For nederlenderne har slitt fotballmessig i dette EM-sluttspillet. Det har ikke bare vært de sedvanlige gnisningene innad i troppen som har skapt problemer.

Med unntak av kampen mot lille Latvia har ikke det nederlandske stjernegalleriet klart å produsere den fotballen alle har ventet på. Det gjorde de ikke mot Portugal heller.

Luftas konge

Riktignok startet oppgjøret med mange tversoverpasninger fra begge lag. Men det var Portugal som for en gangs skyld så ut som om de hadde den rette gnisten.

Anført av en svært opplagt Figo på kanten var hjemmelaget nært scoring allerede etter ti minutter. Men ved den anledningen var Ronaldo noen små centimetre for sent ute på innlegget.

Det var han ikke på corneren etter 26 minutter.

Manchester United-spilleren fikk gå helt alene opp på fem meter. Da var det ingen annen fasit enn 1-0 og øredøvende jubel på Jose Alvelade Stadion.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer