Portugisisk presse frykter naivt forsvarsspill

Bortelaget bytter trolig halve backrekka i kveld.

DEBUTERER? Bragas Silvio er høyaktuell for en av backplassene i dagens Portugal-lag, som trolig gjør flere endringer etter det skuffende uavgjortresultatet mot Kypros.Foto: SCANPIX/EPA/HUGO DELGADO
DEBUTERER? Bragas Silvio er høyaktuell for en av backplassene i dagens Portugal-lag, som trolig gjør flere endringer etter det skuffende uavgjortresultatet mot Kypros.Foto: SCANPIX/EPA/HUGO DELGADOVis mer

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge mistet John Arne Riise dagen før kveldens kvalikkamp, men også Portugal er tvunget til å gjøre endringer i den bakre fireren før møtet på Ullevaal.

Fabio Coentrao skadet seg i 4-4-kampen mot Kypros, men ifølge portugisisk presse vil fungerende trener Agostinho Oliveira gjøre flere forandringer på laget.

- Trolig vil han la Silvio debutere. Han har vært veldig bra for Braga i år, og kan spille både på høyresiden og venstresiden, sier Sergio Almeida, journalist i tv-kanalen Sporttv, til Dagbladet.

22-årige Silvio spiller til daglig i Braga, og ble drillet på høyresiden under gårsdagens trening på Ullevaal Stadion.

Etter det som blir beskrevet som uvanlig svakt forsvarsspill i kampen mot Kypros kan det dermed være at Silvio erstatter høyrebacken Miguel (Valencia), mens Miguel Veloso (Genoa) flyttes ned fra midtbanen for å erstatte Fabio Coentrao venstrebacken.

Fristet Huseklepp
Erik Huseklepp er forsiktig optimist etter å ha sett Portugals lag på video, og håper Norge kan utnytte at motstanderen ikke har satt en stødig bakre firer.

- De var litt rufsete defensivt mot Kypros, og det går det an å utnytte. Samtidig har de jo ikke vært spesielt rufsete tidligere, og før forrige kamp hadde de gått lenge nesten uten baklengs, sier Huseklepp til Dagbladet.

Norges høyrekant mot Island er ikke fornøyd med det han fikk vist på fredag, men håper han får en ny sjanse til å vise hva han kan.

- Jeg var ikke så mye med i Island-kampen, jeg håper jeg kan bli litt mer involvert nå. Vi mistet mye ball og fikk ikke helt flyt i angrepsspillet, så det kan ha noe med det å gjøre, mener Huseklepp.

- Vi ser jo at Portugal er et veldig bra lag, de vant vel 16-4 i sjanser eller noe sånt i kampen mot Kypros. Men vi får gjøre det vi kan, sier Huseklepp.

Flere bytter
Portugal kommer til Norge med kaotiske tilstander rundt landslaget som bakteppe, men assisterende landslagstrener Agostinho Oliveira og midtstopperbauta Bruno Alves gjentok igjen og igjen i går at bråket ikke påvirker spillerne.

Ifølge Sergio Almeida er det flere som bør frykte for plassen sin i laget før kveldens kamp.

- Trolig blir det de en eller to nevnte endringene i forsvaret i tillegg banker både Tiago og Joao Moutinho på døra på midtbanen, sier han til Dagbladet.

- Mot Kypros var Portugal veldig gode framover, og hadde vel en 20-30 muligheter mot Kypros' fire. Problemet var at de spilte naivt i forsvar, og fungerte ikke som lag. De stilte med mange spillere som har gode defensive egenskaper, men de manglet struktur bakover, sier Almeida.

Basert på gårsdagens trening og portugisisk presses spekulasjoner, kan vi dermed våge oss på å spå følgende startoppstilling mot Norge i kveld:

Portugal (4-3-3): Eduardo — Silvio, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Miguel Veloso — Raul Meireles, Manuel Fernandes/Joao Moutinho, Tiago — Ricardo Quaresma, Hugo Almeida, Nani.

IVRIG: Erik Huseklepp føler han har litt å revansjere etter kampen mot Island, og utnytter gjerne portugisisk forsvarsslurv om han får sjansen.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
IVRIG: Erik Huseklepp føler han har litt å revansjere etter kampen mot Island, og utnytter gjerne portugisisk forsvarsslurv om han får sjansen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer