Portugisisk sjokk

Portugal tapte 3-2 mot USA. Det var ikke det portugiserne hadde tenkt seg. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.!

- Vi regnet ikke med å slippe inn noen mål, men det gjorde vi. Vi prøvde å skaffe oss uavgjort, men var ikke heldige nok, sier Portugal-trener Antonio Oliveira etter kampslutt.

Portugal gikk på en kjempeskrell mot et overraskende godt amerikansk landslag. USA gikk ut i hundre, og allerede etter fire minutter sto det 1-0 i protokollen etter at Brian Mc Bride tvang fram en feberredning fra Vitor Baia. Der dukket John O'Brien opp på bakre stolpe og banket ballen inn til en kjempestart for USA.

Men det skulle ikke gi seg med det. USA kjørte regelrett dampveivals over svimle portugisere, og etter en halvtime satt den igjen.

Supertalentet Landon Donovan fikk ballen på kanten etter rot hos Portugal, og sendte et knallhardt innlegg i bakhodet på Jorge Costa og i mål. Baia fikk såvidt to fingre på ballen, men det var ike nok.

Og nå så portugiserne sjokkskadd ut. Amerikanerne fikk gjøre som de ville, og det lå i lufta at det tredje målet skulle komme. Syv minutter etter 2-0 kom den. Og hvilket mål!

Sanneh kom seg fri på kanten, og kilte innlegget mellom stillestående portugisiske forsvarsspillere. Der dukket mannen som knapt tapte en duell gjennom hele kampen opp, Brian Mc Bride, og headet hjem 3-0.

- USA skapte mange problemer for oss, sier Portugal-treneren.

Der og da trodde de fleste at kampen var avgjort.

Men Portugal så ut til å skjønne at tiden var inne for å trille litt ball. Trykket kom, og da Beto fikk to sjanser etter corner var det klart for redusering og fortsatt en viss spenning.

Men med fire mål og festfotball i en omgang skulle det godt gjøres å overgå det de neste tre kvarterene.

Og det skjedde heller ikke. Portugal fikk ha ballen, og USA så ut som om de var fornøyd med resultatet. Men da portugiserne reduserte til 3-2 med 20 minutter igjen og spille ble det interessant igjen.

Men desverre var det bare i teorien. Etter reduseringen skapte ikke Portugal en eneste sjanse, og USA kunne cruise hjem en fullt fortjent seier. Mon tro om portvinen gikk sur?

Portugal-treneren innrømmer i hvert fall at han er overrasket over det amerikanske laget.

Samtidig er han han både sur og bitter.

- De har hatt masse tid til å forberede seg til VM. Vi hadde bare to uker. Dette er ingen unnskyldning, bare fakta, sier Oliveira.

PORTOSJOKK: Figo kan bare konstatere at Donovan har brukt Jorge Costas hode til å lage 2-0.
BAIA PÅ RYGG: Og det kan bare Vitor Baia gjøre også.....
SEIERSRUS: Brad Friedel jubler over det andre store sjokket så langt i VM.