Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Positiv dopingprøve nummer fire i Astana

Overlever du denne, Vinokourov?

IDYLLEN SPREKKER Alexandre Vinokourov strålte om kapp med Vincenzo Nibali etter sommerens Tour de France-triumf, men nå henger WorldTour-lisensen i en tynn tråd. FOTO: REUTERS/Gonzalo Fuentes
IDYLLEN SPREKKER Alexandre Vinokourov strålte om kapp med Vincenzo Nibali etter sommerens Tour de France-triumf, men nå henger WorldTour-lisensen i en tynn tråd. FOTO: REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer

(procycling.no): Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) melder at Victor Okishev testet positivt for anabole sterioder i en test den 29. mai i år.

20-åringen er har ikke noe stort navn innenfor sykkelsporten, men ble tatt etter å ha vunnet en tempoetappe i det asiatiske mesterskapet.

Det som gjør at saken kommer til å bli slått stort opp internasjonalt, er at unggutten har syklet for Astanas rekrutteringslag de siste to sesongene.

Lisens i fare UCI har allerede varslet at WorldTour-lagets lisens er under vurdering på grunn av dopingbruk i laget.

Tidligere i høst kom det nemlig fram at brødreparet Maxim og Valentin Iglinskij også testet positivt for EPO. I tillegg har en annen rytter på rekrutteringslaget, Ilya Davidenok, testet positivt på bruk av sterioder.

I sum gir disse fire positive prøvene store problemer for lageier Alexandre Vinokourov og årets Tour de France-vinner, Vincenzo Nibali. Lagsjefen har tidligere argumentert for at Astana og kontinentallaget er to uavhengige lag, men det er ikke sikkert lisensnemnda i UCI deler det synet.

Hva gjør Cookson? Ikke bare er Tour de France-triumfen i ferd med å skitnes til, det brenner også et lyseblått lys for det kasakhstanske lagets eksistens på sykkelsportens øverste nivå.

UCI-president Brian Cookson er nødt til å agere. Og sykkelsporten har heller ikke glemt hvordan Astana, med Vinokourov i spissen, forlot Tour de France i skam i 2007.

PS! Etter gjeldende regelverk blir Okishev suspendert i påvente av at B-prøven blir analysert og eventuell straffeutmåling blir avklart.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling