Positiv og negativ dopingprøve

Tyler Hamiltons B-prøver forvirrer.

Tylor Hamilton har testet positivt to ganger, men nå viser det seg at bare den ene B-prøven er positiv. Den andre skal være negativ.

Amerikaneren som vant OL-gull i tempo i Aten, skal ha testet positivt etter temporittet i OL, men B-prøven fra dette arrangementet er negativ.

Senere testet Hamilton også positivt etter en tempoetappe i Spania Rundt. Denne positive prøven er bekreftet ved at også B-prøven var positiv.

Det er Hamiltons lag Phonak som opplyser dette. De positive prøvene skal bevise at Hamilton har drevet med ulovlige blodoverføringer, men nå er det skapt usikkerhet rundt dette i og med at B-prøvene viser forskjellig resultat.

Tylor Hamilton ble utestengt fra Phonak-laget etter at de positive prøvene ble kjent for et par dager siden. Han kommer ikke til å bli sparket fra laget før det er kommet til klarhet rundt B-prøvene som viser stikk motsatt resultat.

Hamilton selv sier at han er uskyldig, men det sier jo de aller fleste som blir tatt for dopingmisbruk, så hans egne forsikringer er det nok mest riktig å ta med en klype salt.

Nå vil Phonak sette ned en gruppe eksperter som skal undersøke påliteligheten i testmetodene som er brukt i Hamiltons tilfelle. Det er en brukt en metode i testingen av prøvene som er ny i år.

Verken Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) som testet Hamilton i Aten, eller Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som har ansvaret for testen fra Spania Rundt, er kommet med kommentarer etter at den ene B-prøven viste positivt resultat, mens den andre var negativ.

(NTB-Reuters)

<B>FORSKJELLIGE PRØVER:</B> En negativ B-prøve kan virke formildende for Tyler Hamiltons dopingsak.