Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Positiv Østberg etter god start: - Jeg kan nesten ikke vente

ISKALD: Mads Østberg i sin svarte Ford Fiesta under Rally Sverige. Foto: NTB Scanpix
ISKALD: Mads Østberg i sin svarte Ford Fiesta under Rally Sverige. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Finske Jari-Matti Latvala var raskest på første fartsprøve i Rally Sverige, mens Mads Østberg er på sjetteplass etter åpningen av VM-rallyet.

Den første prøven i den eneste VM-runden på snø ble avviklet torsdag kveld på en islagt Färjestad travbane i Karlstad.

Østberg, som satser privat og har skiftet fra Citroën DS3 til en Ford Fiesta, var 1,2 sekunder bak finnen på den korte åpningsprøven.

– Ganske vrien prøve. Jeg kan nesten ikke vente med å starte på de neste prøvene i morgen, tvitret Østberg.

Latvala byttet til Toyota etter at Volkswagen valgte å avvikle satsingen på WRC etter forrige sesong. Han slo regjerende verdensmester og VM-leder Sebastian Ogier med 0,9 sekunder. De to var sammen med Andreas Mikkelsen en del av VW-teamet forrige sesong. Nå ratter Ogier en Fiesta for Fords fabrikkteam, men han var bare femte raskest fredag kveld.

Nest best var på prøven var belgieren Thierry Neuville, mens Dani Sordo ble nummer tre og Ott Tänak nummer fire.

Ole Christian Veiby var raskest i sin klasse og kom totalt på 10.-plass, bare 2,4 sekunder bak. Henning Solberg var nummer 12 på åpningsprøven, ytterligere ett sekund bak.

Rally Sweden, som på fredagens dagsetappe også har flere fartsprøver på norske veier, avsluttes søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling