Positiv til norsk vinter-OL

IOK-president Jacques Rogge er positiv til et nytt norsk vinter-OL.

Både Lillehammer og Tromsø har signalisert de ønsker vinter-OL i 2014, og en endelig avgjørelse om hvem som eventuelt skal søke om arrangementet blir avklart i vinter.

I et intervju med P4 sier Rogge at Norge har alle muligheter til å lage nok et fantastisk vinter-OL.

- Dere gjorde kjempesuksess i 1994, et arrangement det fortsatt snakkes om. Jeg føler meg sikker på at dere har de samme kvaliteter i dag. Det blir spennende å se om Norge vil søke. Jeg tar gjerne imot en søknad, sier president Rogge i Den internasjonale olympiske komité (IOK) på telefon fra hovedkvarteret i Lausanne.

Han vet foreløpig lite om den norske debatten om å arrangere lekene i 2014. At Lillehammer ønsker et nytt OL overrasker ham ikke, og ifølge Rogge er det ingen ulempe at Lillehammer-lekene ble ansett som det beste verden hadde sett.

- Normalt er det vanskelig å få arrangere et nytt OL så kort tid etter, men det hører med til historien at det på ingen måte er noen ulempe å ha avholdt et vellykket arrangement. Det gjorde Lillehammer og det betyr selvsagt mye. Lillehammer kan gjøre det igjen, det er jeg sikker på, mener Rogge.

- Positivt med flere

Når det gjelder Tromsø, som har meldt seg på i kampen om de olympiske vinterleker, er IOK-presidenten både usikker og nysgjerrig.

- Det er alltid spennende med nye byer som melder seg på. Tromsø kjenner jeg lite til, bortsett fra at byen ligger langt, langt mot nord.

Rogge mener alle byer som klarer å tilfredsstille kravene IOK setter til en OL-arrangør, er aktuelle.

- Jeg synes det er interessant og positivt at flere melder seg på, også i Norge. Jeg har tillit til at de nasjonale olympiske komiteer og andre organer klarer å enes om hvilken søkerby som skal velges. Men husk at kravene vi stiller til en OL-arrangør er høye, opplyser IOK-presidenten.

- Det gjelder alt fra omfattende transportkrav, fornuftige avstander til de ulike arrangørsteder, kvaliteten på arenaene og ikke minst et forutsigbart og godt vinterklima. Er dette innen rekkevidde, er en kommet langt på vei for å tilfredsstille IOK.

(NTB)