Positiv til VM-rally i Norge

-  Søknaden er kommet, og den er fin. Men det er opp til de norske arrangørene om det blir rally-VM i Norge i 2007, sier Charles Reynolds til Dagbladet.

PERTH (Dagbladet): Det er første gang FIAs mektige rally-koordinator kommenterer den norske søknaden om et VM-rally. Og selv om Reynolds overhodet ikke vil kommentere Norges sjanser, sier han at vinterens prøve-arrangement vil bli svært betydningsfullt for om Norge vil få en VM-runde eller ikke.

-  Vi vil følge arrangementet i februar svært nøye. Måten det blir gjennomført på, blir helt avgjørende for muligheten til å komme inn på WRC-terminlista, sier Reynolds til Dagbladet.

Rally Norway skal kjøres i Lillehammer/Rigsaker/Elverum-området 10. og 11. februar, og arrangørene håper å samle flere av verdensstjernene. Dette burde være mulig ettersom Rally Sweden kjøres helga før.

Dyktige nok

-  Om teamene har tro på at Norge får VM-status, ville det jo være lurt av dem og delta for å sikre seg erfaring fra de norske veiene, sier Reynolds, men legger til:

-  Men for å vurdere arrangementet, og dermed VM-søknaden, spiller det ingen rolle om WRC-bilene er med eller ikke.

Jim Carlsen, som jobber hektisk med forberedelsene til rally Norway, har også hørt de samme signalene fra Reynolds.

Han har klokkertro på at den norske staben er dyktige nok til å få VM-status.

 VM-MORO:  På nyåret avgjøres det om Petter Solberg og hele rally-sirkuset kommer til Norge. Foto: AP/Scanpix
VM-MORO: På nyåret avgjøres det om Petter Solberg og hele rally-sirkuset kommer til Norge. Foto: AP/Scanpix Vis mer

-  Det ser unektelig lovende ut. Vi er godt i rute med arrangementet, og vet godt hva vi vil bli vurdert etter. Det er en krevende jobb å arrangere et VM-rally, men jeg føler vi har kontroll, sier Carlsen.

Petter kommer?

Han jobber også med å få flere av de store stjernene til å delta.

-  Henning Solberg kjører ganske sikkert. Vi jobber med Subaru og Petter Solberg også. Jeg tror det vil bli god utenlandsk deltagelse, og regner med 15-20 WRC-biler på start, sier Carlsen til Dagbladet.

Petter Solberg har lyst til å kjøre løpet, men det kommer an på Subaru-teamet om han kan.

-  Uansett er dette spennende. Jeg har skikkelig tro på at Norge klarer å komme inn i VM-sirkuset. Det skal bli moro det, sier Petter Solberg til Dagbladet.