Positive tester for Ståle

I dag var Ståle Solbakken gjennom den siste av en rekke undersøkelser. I helga får han den definitive beskjeden om han kan fortsette fotballkarriéren.

- Jeg håper på et ja. Men blir svaret tvetydig, så legger jeg opp, sier Solbakken.

Han har fått beskjed om at resultatet fra de siste fysiske testene er meget bra. Hjertet slår ypperlig og uanstrengt.

- Usikkerheten nå knytter seg til selve sykdommen, som det er forsket lite på, sier Solbakken til Dagbladet.

I dag var han gjennom de siste av en rekke undersøkelser etter den dramatiske kollapsen på FC København-treninga 13. mars og den påfølgende hjerteoperasjonen.

- Dagen i dag har stort sett gått med til samtaler, sier Ståle.

Ekspertenes opplysninger om hjertets tilstand var meget positive. Hjertet har ikke hatt problemer med de fysiske belastningene Ståle har vært igjennom den siste tida.

- En hyggelig melding, uansett hvordan framtida blir, sier Ståle.

Usikkerheten knytter seg til selve hjertesykdommen: RAVD. I Danmark har 100-150 personer fått denne diagnosen siden sykdommen ble oppdaget for 10-15 år siden. Derfor er det også gjort lite forskning på denne lidelsen.

Hvis legene i løpet av helga ikke kan gi Ståle et utvedtydig ja til at han ta opp igjen fotballkarrién, så gjør han det heller ikke.

- Jeg håper på et ja. Et nei er jo også greit nok å forholde seg til. Men blir svaret tvetydig, så kutter jeg helt ut, sier Ståle.

Mandag kl. 14.00 har Ståle Solbakken innkalt til pressekonferanse i København for å offentliggjøre den endelige beslutningen om fotballkarrieren.

13. MARS: Ståle Solbakken falt om på trening i mars. I løpet av helga får han vite om det blir mer fotball.<KUR>Foto: SCANPIX</KUR>