Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Positive til nordisk liga

Fra høsten 2004 kan du trolig se norske, svenske og danske topplag spille mot hverandre i en nordisk liga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i dag informerte Norges Fotballforbund (NFF) om at de er i tett dialog med danskene og svenskene om en form for et skandinavisk mesterskap.

Tonen fra spillere, klubber og forbund er gjennomgående positiv, også i Sverige og Danmark, hevder NFF.

- Vi har snakket sammen i måneder, og utover høsten skal vi snakke jevnlig sammen for å få til noe fra høsten 2004. Målet er en nordisk liga som skal være et supplement til de nordiske ligaene, sa leder Olav Boksasp i Norsk Toppfotball.

- Målet er at dette skal bli både sportslig og kommersielt interessant for alle involverte. Det vil bli spilt gruppekamper på høsten og våren før seriene starter opp igjen, med en avsluttende finale der kampstedet trekkes, fortsatte Boksasp.

Ikke e-cupplass

Han la til at de nordiske partnerne allerede har vært i dialog med store sponsorer som kan tenke seg å fronte turneringen. Målet er også å få på plass en solid TV-avtale som sikrer de deltakende klubbene penger i kassa.

- Signalene fra mulige samarbeidspartnere har vært svært positiv, derfor har vi stor tro på at dette kan bli et godt tilbud til klubbene. Rosenborg og andre har ønsket seg matching etter sesongslutt, og med en nordisk turnering imøtekommer vi dette ønsket, sa Boksasp.

Fotballpresident Per Ravn Omdal la til, fra sitt ståsted som visepresident i UEFA, at det ikke på noe tidspunkt vil bli aktuelt å tilby plasser i europacupene til de beste lagene i den nordiske turneringen.

- Men en nordisk turnering vil bli et fint supplement til de eksisterende seriene, og det er viktig å påpeke at dette ikke skal gå på bekostning av det norske seriespillet, fortsatte Omdal.

Kamper høst og vår

Fotballforbundene i de tre nasjonene ønsker seg toppkamper avviklet på klubbenes eksisterende anlegg i Skandinavia, og hvis været blir en hindring kan det bli aktuelt å spille innendørs.

Slik er planen at den nordiske ligaen skal spilles, planlagt start høsten 2004:

  • 3 beste lag etter endt sesong i Norge, Sverige og Danmark.
  • 3 innledningsgrupper med ett lag fra hver nasjon spiller hjemme- og bortekamp. Totalt 18 kamper.
  • 2 beste fra hver innledningsgruppe deles i 2 mellomspillgrupper. Totalt 12 kamper.
  • Gruppevinnerne går direkte til en finale. Trekning av hvilken klubb som får hjemmekamp i finalen.

    Ettersom vinneren av turneringen aldri vil bli tilbudt en plass i e-cupen, sa Omdal at det kan bli snakk om å sette opp en solid pengepremie til den beste klubben.

    (NTB-Kaj T. Pedersen)