- Positivt at Rugland ble kuttet nå

Kan ha økt NFL-sjansene, mener broren.

OVERFLØDIG: Til tross for at han både er et internettfenomen og en populær kar i NFL, klarte ikke Håvard Rugland seg gjennom Detroit Lions første kutt. Men eventyret trenger ikke være helt over. Foto: AP/David Richard
OVERFLØDIG: Til tross for at han både er et internettfenomen og en populær kar i NFL, klarte ikke Håvard Rugland seg gjennom Detroit Lions første kutt. Men eventyret trenger ikke være helt over. Foto: AP/David RichardVis mer

(Dagbladet): I går tidlig amerikansk tid fikk Håvard «Kickalicious» Rugland beskjed fra Detroit Lions om at de ikke har plass til ham i troppen som er kuttet fra 90 til 75 spillere. På lørdag kuttes troppen ytterligere, til 53 spillere.

Rugland kom på prøvespill til den amerikanske fotball-klubben i april etter å ha lagt ut video av seg selv på YouTube, som viser hans egenskaper som kicker. I sommer fikk han tre oppkjøringskamper for Lions, og har imponert de som mente han bare var et internettfenomen.

Hell i uhell Nettopp det at nordmannen ble kuttet fra Detroit Lions' tropp allerede i går, kan være hell i uhell mener broren Bjørn Rugland. For nå får andre klubber mer tid til å vurdere om de vil hente rogalendingen.

- Hvis noen plukker ham opp allerede i dag, så er det kamp på torsdag, og da kan de få sett ham spille kamp, og få sett ham på trening.

- Hadde han blitt kuttet den 31., så måtte klubbene ha bestemt seg allerede på forhånd for at de ville satse på ham som kicker, mens nå får andre eventuelle klubber tid til å teste han litt før de bestemmer seg, sier Bjørn Rugland til Dagbladet.

- Et eventyr Hva som skjer framover med 28-åringen vet han ikke. Bjørn Rugland forteller at broren Håvard aldri har hatt noen langsiktig plan for sitt NFL-opphold.

- Hele greia har jo egentlig bare vært et eventyr, og han har nok ikke hatt noen langsiktig plan underveis, og det har han nok heller ikke nå.

- Så han vil nok fortsette å ta det dag for dag. Hvis en klubb skulle plukke ham opp, så reiser han nok dit. Om ikke, så kommer han nok hjem.

Overrasket Slettemark Det har vært mye oppmerksomhet rundt «Kickalicious» siden han kom til Detroit Lions i april. Han har raskt blitt en favoritt hos fansen, og vært godt likt hos lagkameratene. Dermed var det mange som mottok beskjeden om vrakingen med overraskelse.

- Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket. Jeg hadde regnet med at han skulle henge med litt lenger, og at Detroit Lions kanskje skulle ta seg råd til å beholde ham på grunn av all oppmerksomheten han har skapt, sier NRKs NFL-ekspert, Absjørn Slettemark, til Dagbladet.

Slettemark tror ikke det er umulig at den 28-år gamle kickeren kan bli plukket opp av en annen klubb.

- Han er jo vurdert som aktuell for én av NFL-klubbene, og har kommet seg såpass langt, så alt er jo mulig.