Positivt av de norske hopperne

ENGELBERG (NTB): Endelig opplevde norske hoppere en opptur denne sesongen. I Engelberg, Sveits i dag spiste Henning Stensrud og de andre norskhoppgutta igjen kirsebær med de store guttene - med to hoppere blant de ti beste.

Mens japaneren Masahiko Harada innkasserte sin tredje verdenscupseier på fire renn, jublet nordmennene over to hoppere blant de 10 beste.

Størst grunn til å juble hadde unggutten Henning Stensrud, som etter et kjempehopp i 2. omgang endte på 4. plass, bare 1,6 poeng fra seierspallen. For den plasseringen tjente 20-åringen fra Hurdal 20 000 kroner. Det var hans første pengepremie noensinne.

- Pengene kommer godt med for en som bor på hybel i Trondheim. Men plasseringen var viktigst for selvtilliten. Hoppet i finaleomgangen er noe å ta med videre i sesongen, sa Stensrud, som før Engelberg-rennet hadde en 11. plass fra Lillehammer som beste plassering i verdenscupen.

- Det første hoppet var bare middels. Foran det siste hoppet foretok jeg visse tekniske justeringer. De var jeg heldig med, fortsatte unggutten, som ga norsk hoppsport en kjærkommen gave en uke før den tysk-østerrikske hoppuken.

Ingen julenisse

Hopperne har slitt i motbakke i førjulsrennene. Oppmuntringen i dag var kjærkommen. Fortsatt skal det jobbes mye for å stabilisere seg i toppen. Alt mandag er noen av hopperne på plass i Renabakken for å trene. Trond Jøran Pedersen opptrer neppe som julenisse med hoppukebillettene.

- Dette styrket selvtilliten en god del. Det har vært tunge stunder, men vi har ikke latt oss vippe av pinnen. I det siste har vi merket fremgang. Det viste seg på søndagens resultatliste, kommenterte trener Jan Henrik Trøen, som det siste året har vært trener for Stensrud i Trønderhopp.

- Jeg er også ønsket hjem til Østlandet, men det fungerer så bra i Trønderhopp, sa Stensrud, som har bodd i trønderhovedstaden i fire år.

Nordmennene satte preg på dagens hopping i regnværet i Sveits. Mens Stensrud med et hopp på 125,5 meter presterte nest beste hopp i finaleomgangen, vartet Roar Ljøkelsøy opp med 2. plass etter 1. omgang. Han lå bare 0,8 poeng bak Dieter Thoma, som også fikk for godt betalt av dommerne i 1. omgang.

(NTB)

OMSIDER: </B>Endelig ble det pokal for en norske hopper. Henning Stensrud var strålende fornøyd etter dagens renn.