Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Positivt for Brede og norsk fotball

Ola By Rise om ny nordmann i Premier League.

• Les også: Brede tror alle er glade over Fulham-avtalen

(Dagbladet.no): Brede Hangeland blir den femte norske landslagsspillere i Premier League, etter at Fulham i dag presenterte 26-åringen som sitt nye kjøp.

Hareide-assistent Ola By Rise gleder seg på Hangelands vegne og tror stopperen er moden for superspissene i kanskje verdens beste liga.

- Jeg synes dette er veldig positivt, både for landslaget og for Brede. Han er god nok til å ta steget, både mentalt og ferdighetsmessig, sier By Rise til Dagbladet.no.

Tøff nok i hodet

Landslagsassistenten trekker fram Hangelands EM-kvalik, der han som eneste norske spiller var på banen samtlige minutter.

- Brede har stor spilleforståelse og vært gjennom en fin utvikling. Jeg tror han er tøff nok i hodet til å taklet dette, han har hatt en veldig god EM-kvalik. Han er i ferd med å bli en ledertype, sier den tidligere RBK-sjefen.

At det er Fulham og manager Roy Hogson som fikk tilslaget på FCK-stopperen er ytterligere et pluss i By Rises bok.

KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Ola By Rise føler seg trygg på at Fulham er et riktig klubbvalg for Brede Hangeland (høyest). Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Ola By Rise føler seg trygg på at Fulham er et riktig klubbvalg for Brede Hangeland (høyest). Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

- Hodgson vet hva han får og alt tyder på at Brede blir satset på. Det er viktigere enn at han for eksempel havner i Manchester United.

Eller i Bolton, der Daniel Braaten sliter med spilletid.

- Det er helt avgjørende å bli satset på, vi har eksempler på noe annet i Premier League, sier By Rise.

Ikke redd for Fulham-nedrykk

Fulham ligger nest sist i Premier League, men landslagssledelsen er ikke bekymret for at Hangeland er en Championship-stopper når VM-kvalifiseringen starter med hjemmekamp mot Island på Ullevaal i september.

- Jeg er ikke så voldsomt bekymret for det, sier By Rise og forteller at han nylig har sett flere FA-cupkamper der lagene har vært fra Premier League og The Championship.

- Det er ikke så stor forskjell, det var vanskelig å se hvem som var fra Premier League. Dessuten er det ingen grunn til å ta sorgene på forskudd, sier By Rise.

I morgen kommer Arsenal på besøk til Craven Cottage. Det er ennå ikke klart om Hangeland er påtenkt en debut mot Arsene Wengers superstjerner.

TØFFERE MOTSTAND: Hangeland fikk prøve seg mot Manchester U og Ole Gunnar Solskjær i Champions League høsten 2006. Foto: Scanpix
TØFFERE MOTSTAND: Hangeland fikk prøve seg mot Manchester U og Ole Gunnar Solskjær i Champions League høsten 2006. Foto: Scanpix Vis mer

- Brede må kanskje få en uke eller tre på seg, men jeg tror han er klar. Dette blir positivt for oss og for norsk fotball.

image: - Positivt for Brede og norsk fotball
image: - Positivt for Brede og norsk fotball
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media