- Positivt om Myhre vender hjem

Landslagssjefen om landslagsmålvakta.

(Dagbladet.no): Thomas Myhre har slitt med å få spilletid i Charlton , og for to dager siden skadet han dessuten ankelen på trening.

Det siste opplyste Åge Hareide i forbindelse med dagens landslagsuttak til neste ukes treningskamp mot Kroatia.

- Jeg vet ikke hvor alvorlig skaden er, men han ble sjekket i går, så vi får sikkert svar snart. Sjøl føler ikke Thomas at det er alvorlig, sier Myhres rådgiver, Erik Moe.

- Retur positivt for landslaget

Alvorlig eller ei, skaden kan kanskje påvirke den angivelig forstående returen til Norge. 33-åringen har vært i møter med Lillestrøm og Viking

Overfor Dagbladet.no kommenterte landslagssjef Hareide i dag rapportene om at Myhre er på vei hjem til gamlelandet.

- Det er viktig for en keeper å få mest mulig spilletid. Hvis Thomas reiser til Norge og en klubb her, vil det være positivt for landslaget, så lenge han ikke får spilletid i Charlton, sier Hareide.
 
Han stoler på at Myhre finner en god løsning.

- Thomas er en voksen gutt, smiler Hareide.

Ikke bekymret for Solskjær

- Positivt om Myhre vender hjem

Ole Gunnar Solskjær er en annen landslagsveteran som sliter med å få spilletid i sin klubb, Manchester United. Men landslagssjefen har vært på besøk i Manchester, og han er ikke bekymret for spissens situasjon.


- Solskjær hadde jo nesten ikke spilt på to år da han kom inn og gjorde en kjempejobb for landslaget. Han er i god fysisk form, og han startet mot Portsmouth i FA-cupen sist, og det er sjølsagt bra, sier Hareide.

Neste onsdags møte med Kroatia er en del av oppkjøringen til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Bosnia-Hercegovina i mars. Åge Hareide har tidligere sagt at disse to lagene - og også forrige motstander, Serbia - har visse likhetstrekk.

I dag forklarte han nærmere hva han mener med det.

- Disse lagene baserer seg på mye det samme spillestilsmessig. De har ballsikre spillere og spiller litt omstendelig. Videre bruker de en avart av sone- og markeringsforsvar. Likhetene mellom dem er også grunnen til at vi møter Kroatia og Serbia før Bosnia-Hercegovina, sier han.

Småsjuk Strømstad med

I tillegg til Thomas Myhres skade var den største nyheten i landslagsuttaket at Fredrik Strømstad er med. Fædrelandsvennen skrev i går at Start-spilleren må stå over kampen på grunn av en virussjukdom.


- Hva er det som har skjedd her?

- Jeg vet ikke hva som har skjedd, jeg. Legen vår har snakket med legen til Start, og da er Strømstad klar til å bli tatt ut i landslagstroppen. Hva som har skjedd får du nesten spørre dem som skriver om, tillegger Hareide med et smil.

Landslagslege Thor Einar Andersen sier det samme direkte til Dagbladet.no som han har sagt til landslagsledelsen:

- Strømstad er i trening igjen, og har nå ei økt om dagen. Han er i en restitusjonsfase, hvor han ikke trener for fullt, men lar kroppen hente seg inn igjen. Vi følger utviklingen fram til avreise, og vil ikke ta ham med hvis han ikke kan spille. Men vi sånn vi vurderer det nå, kan han være med.

FORTVILT SITUASJON: Thomas Myhre får ikke spille i Charlton, og derfor ser landslagssjef Åge Hareide positivt på en mulig overgang til Norge.