Tande verdensmester skiflyvning

Posterboy? Nei, full respekt for den aller tøffeste av gutta

Tandes første VM-gull

SPRINGER KOMMT: Daniel-André Tande på vei mot VM-gull i Oberstdorf. Foto: Michael Dalder/REUTERS/NTB Scanpix
SPRINGER KOMMT: Daniel-André Tande på vei mot VM-gull i Oberstdorf. Foto: Michael Dalder/REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er bare ett år siden jeg gratulerte det hardt arbeidende norsk hoppmiljøet med endelig å ha funnet seg en posterboy. Få av de store norske idrettene hadde mer bruk for noe sånt enn dem.

For selv etter en rad med topp resultater i TV-universets mest populære skiidrett, fikk ikke norsk hoppsport plass nok her hjemme. Stjernene deres forble bak hjelmen. Når de ruslet gatelangs blant hjemmepublikummet gled de visst bare fordi. Høflige unge menn alle sammen, men altså ikke til å kjenne igjen uten hjelm.

Og vanlige. Helt vanlige. I hvert fall sammenliknet med funklende vinterstjerner som Therese Johaug, Petter Northug, Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal

FOR så seint som sist vinter var hopp i norsk underholdningsliv omtrent bare gutta. Det var før Maren Lundby skulle dra til OL som storfavoritt eller Daniel-André Tande hadde blitt verdensmester. Og rett før Daniel-André satte seg på bommen klart for det siste svevet i Hoppuka med sammenlagtseieren i lomma.

Den seieren forsvant fordi han ikke hadde vært nøye nok med å teste utstyret. Sånt slurv er ingen vanlig feil hos ham. Daniel-André er nøye; svært nøye. Det er ikke noe overflatisk ved ham som topphopper. Han er i sporten med hele sin oppmerksomhet. Likevel var det ikke han som klaget over å bli utpekt som posterboy. Jeg tror både han og miljøet skjønte hva jeg mente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer