Postma skremte ikke Søndrål

Berlin (NTB-Bjørn Veseth): - Sterkt, men ikke avskrekkende, sa Ådne Søndrål om Ids Postmas verdensrekord på 1500 meter i Berlin Sportforum i dag.

Den nederlandske verdensmesteren slo til med 1.49,81 i siste par, og ble førstemann under 1.50 på distansen. Ådne Søndrål kom på femteplass med 1.52,52, slått med 2,71 sekunder.

- Det er sterkt av Postma å sette verdensrekord på denne banen, som ikke er av de raskeste. Men det er der lista ligger. I OL tror jeg man må under 1.48 for å ta medalje, sier Søndrål.

Ådne gikk sitt første løp for sesongen, og det syntes i starten. Postmas første 300 meter gikk 82/100 raskere enn Ådnes, og nederlenderen passerte 700 meter hele 2,13 sekunder raskere. Men sisterunden til Ådne gikk unna på 29,84, som var 24/100 raskere enn Postma.

Mangler tempo

- Løpet var liksom over før det var startet for meg. På de første rundene var det som å kjøre med en motor som tenner på seks av de åtte sylindrene. Jeg mangler fortsatt tempo i kroppen, og starttrening med de nye klappskøytene har jeg ikke begynt med ennå.

Hofteskaden, som har kostet ham to måneders styrketrening, kjente han ingenting til. - Teknisk sett tror jeg at jeg har tjent på å være skadet, for jeg har vært tvunget til å gå rolig og terpe på tekniske detaljer. Styrketreningen, som skal gi mer fart og eksplosivitet, kan jeg ta igjen senere.

Alle perset

På forhånd hadde Søndrål sagt seg fornøyd om han kom blant de ti beste, så alt i alt mente han sesongstarten var oppløftende. Fornøyd var også resten av det norske laget, hvor samtlige satte personlige rekorder. Det var nordmennene alene om i innendørshallen i Øst-Berlin.

Steinar Johansen avsluttet sterkt og forbedret sin pers med 1,37 sekunder til 1.53,36. Eskil Ervik, som seiler opp som utfordrer til OL-plass, forbedret seg med hele 3,68 sekunder til 1.54,23, mens langdistansespesialisten Brigt Rykkje kuttet sin pers til 1.55,02.

Ettersom Anette Tønsberg tidligere på dagen satte norsk rekord med 2.04,24, ble all-roundernes sesongpremiere i Berlin en løfterik åpning for det norske laget.