Postma tok sprinteliten på senga

NAGANO (NTB-Reuters): Tre dager etter at han holdt på å snyte Ådne Søndrål for gullet i samløp på 1500 meter, ga nederlenderen Ids Postma den øvrige sprinteliten et skikkelig sjokk. Ingen hadde tro på Postma, som egentlig er allrounder, før han gikk sitt livs løp og vant OL-gullet på 1000 meter i dag.

Nederlenderen startet med blanke ark foran 1000 meteren, og de fleste ekspertene regnet ham ikke engang som outsider i medaljekampen. Men Ids Postma ville det helt annerledes. Med tiden 1.10,64 knuste han all motstand i M-Wave - til og med sin landsmann Jan Bos. Årets sprintverdensmester måtte gi tapt med 7/100 sekund, og måtte skuffet innse at han hadde vært for passiv.

På bronseplass fulgte gullvinneren fra 500 meter, hjemmefavoritten Hiroyasu Shimizu, med tiden 1.11,00.

- Ingen sprinter

- I utgangspunktet er jeg ingen sprinter, men troen på å gjøre det bra på 1000 meteren hadde jeg hele tiden, fastslo Postma etter løpet. Han var åpenbart ikke like overrasket over seieren som de fleste andre.

Som lyn fra klar himmel fosset han inn til soleklar ledelse etter å ha levert en sisterunde konkurrentene var sjanseløse på. Konturene var å se allerede tre dager tidligere, på 1500 meter i samløp med Ådne Søndrål. Da truet han Søndrål inntil han fikk et feilskjær i siste sving.

- Andrerunden min var meget sterk. Den var nok nøkkelen til det gode løpet, mente han om gulløpet på 1000 meter. På 1500 meter fikk han sølv bak verdensrekordholder Søndrål.

<B>SITT LIVS LØP</B> Ingen hadde noen tro på nederlenderen Ids Postma foran dagens 1500 meter på skøyter, men Postma gikk sitt livs løp og vant!