Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Postvesenet reddet Celtic-sjefen fra brevbombe

- Det var en ekte bombe.

TRUET PÅ LIVET: En brevbombe ment for Celtic-manager Neil Lennon ble oppdaget av postvesenet. Også to kjente Celtic-supportere - politikeren Trish Godman og advokaten Paul McBride - fikk tilsvarende pakker adressert til seg. Foto:    REUTERS/Russell Cheyne
TRUET PÅ LIVET: En brevbombe ment for Celtic-manager Neil Lennon ble oppdaget av postvesenet. Også to kjente Celtic-supportere - politikeren Trish Godman og advokaten Paul McBride - fikk tilsvarende pakker adressert til seg. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Celtic-manager Neil Lennon var adressat for en brevbombe stoppet av postvesenet, opplyste skotsk politi tirsdag.

Det har vært kjent at en pakke adressert til Lennon ble stoppet av postvesenet 26. mars, men hittil har det vært antatt at pakken bare var ment å skremme. Nå er det satt i gang full etterforskning etter at det ble slått fast at pakken var livsfarlig.

- Det var en ekte bombe som var ment å gjøre skade. Vi tar denne saken meget alvorlig, sier en talsmann for politiet.

Også to kjente Celtic-tilhengere fikk tilsvarende pakker adressert til seg. Det gjelder politikeren Trish Godman og advokaten Paul McBride, som tidligere har representert Lennon.

Pakken adressert til Godman ble funnet 28. mai, pakken til McBride 15. april.

Lennon har tidligere vært utsatt for sekteriske trusler både som spiller og som manager. Som katolikk på Nord-Irlands landslag måtte han tåle å ha store deler av eget publikum mot seg, og han sluttet på landslaget i 2002 etter å ha blitt truet på livet.

Som manager for Celtic, som er klubben i hjertet til svært mange katolikker både i Skottland og Nord-Irland, er han blitt skyteskive igjen. I 2009 ble to menn dømt til fengsel for å ha gått løs på ham i Glasgow, og tidligere i sesongen ble det sendt skarpe skudd til Lennon i posten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media