TITTELKAMPER: Frida Wallberg får nå gå ti runder i ringen på hjemmebane. Hun lanseres som en mulig motstander for Cecilia Brækhus. Foto: NTB Scanpix
TITTELKAMPER: Frida Wallberg får nå gå ti runder i ringen på hjemmebane. Hun lanseres som en mulig motstander for Cecilia Brækhus. Foto: NTB ScanpixVis mer

Potensiell Brækhus-motstander får gå ti runder i ringen

Svenskene åpner for at kvinnelige proffboksere får gå fullverdig tittelkamper på hjemmebane.

Tidligere har nemnda som styrer reglementet rundt profesjonell boksing i Sverige, bare tillatt 12 minutters kamper for kvinner, altså seks runder. Når Wallberg møter australske Diana Prazak 14. juni, får hun gå 10 runder.

Det samme blir tillatt for Laurén som møter tyske Jennifer Retzke 1. juni.

I profesjonell boksing på det nivået Cecilia Brækhus driver, sier reglementet at tittelkamper skal gå over 10 runder à to minutter. Nå gis det altså tillatelse til å bokse fullverdige tittelkamper for kvinner i nabolandet.

Det blir hevdet at det var store diskusjoner og stor uenighet i nemnda da dispensasjonen fra det ordinære regelverket ble gitt. Særlig de medisinsk sakkyndige representantene i nemnda kjempet mot dispensasjonen.

I Norge er profesjonell boksing for både kvinner og menn forbudt ved lov. Forbudet trådte i kraft så langt tilbake som i 1981.

Cecilia Brækhus har møtt Mikaela Laurén og slo henne knockout i sjuende runde i Rostock i oktober 2010.

Frida Wallberg som bokser i en lettere klasse enn Brækhus, blir nevnt som en mulig kommende motstander for den norske verdensmesteren.

(NTB)