Potetbaker'n fiksa biffen

Til daglig driver han et firma som selger bakte poteter. På fritida plukker han pucker i Storhamar-målet.

I går ble Geir Østberg (23) den store helten da Vålerenga ble slått på straffer på Jordal Amfi.

- Egentlig er jeg reservekeeper for landslagsmålvakt Jonas Norgren. Før toppmatchen i går hadde jeg bare stått én kamp denne sesongen. Nå er målet mitt å bli fast keeper på førstelaget, og få en sjanse på landslaget, sier Geir Østberg til Dagbladet.

God følelse

Selv om han er flink til å plukke poteter, er han enda bedre til å plukke pucker. Gutta på laget nøler ikke med å kalle ham for straffeekspert.

- Før straffekonkurransen hadde jeg en god følelse. Ikke bare fordi jeg reddet straffeslaget fra Vålerenga-kaptein Vegar Barlie i spilleforlengningen, men fordi jeg ikke kan huske sist jeg slapp inn ei straffe, sier Geir Østberg.

- Seieren betyr at vi har fire poengs ledelse på Vålerenga. Den har vi ikke tenkt å gi fra oss. Nå blir vi et mesterlag, legger han skråsikkert til.

I straffekonkurransen misset Vålerenga på alle sine fem forsøk, mens Joakim Persson scoret én gang for Storhamar, som ledet både 1- 2 og 2- 3 etter scoringer av Tom Erik Olsen.

På rett spor

- Vi fikk et par på trynet mot Vålerenga forrige sesong, og så fram til å ta revansj. Det koster å vinne på Jordal, men i går var vi villige til å blø. I tillegg hadde vi matchvinneren i Geir Østberg, sier Tom Erik Olsen.

Mens jubelen sto i taket hos Storhamar, var det dempet stemning i Vålerenga-garderoben.

- Vi ga bort for lette mål, men får bare kjempe oss tilbake. Selv om bare fikk ett poeng, synes jeg vi var det beste laget. Dette var bare ikke vår kveld, sier Vålerenga-kaptein Vegar Barlie.

- Jeg tror vi er på rett spor. Etter hvert ble det slitsomt med alt undertallsspillet. I tillegg fikk vi Erik Ryman skadd (finger), mens Øystein Olsen måtte gå i garderoben før siste periode, sier Vålerenga-trener Petter Thoresen.

Etter å ha gitt Vålerenga ledelsen fikk Øystein Olsen først ti minutter for usportslig opptreden, deretter en ny timinutter for å slå med kølla. I alt fikk han 28 utvisningsminutter før han forlot Amfi'n i går kveld.