Powell: - Det var straffe

Men LSK-spissen tror ikke Kihlberg handset med vilje.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Lillestrøm-Molde 2-4 e.e.o.

Lillestrøm utliknet på straffe rett før ordinær tid. Moldes Magnus Kihlberg, med fortid i LSK, handset i feltet etter et frispark han selv forårsaket i siste minutt av ordinær tid.

Molde-spillerne protesterte heftig. De mente Kihlbergs landsmann og navnebror Magnus Powell dyttet ham, slik at han falt framover, og dermed tok seg for med hendene.

- Ufrivillig, men straffe

Powell er sterkt uenig:

- Jeg går i kroppen på ham, og han detter. Jeg tror ikke han tok ballen med hendene med vilje, men det har ingen ting å si. Tar ballen på hånda der, er det straffe, sier Powell til Dagbladet.no.

Han mener han ikke gjorde mer enn det som er tillatt i kamp om ballen, og var umiddelbart sikker på at LSK skulle ha straffe.

- Jeg skrek på straffe som bare det, sier svensken.

PROTESTER: Molde-spillerne er rasende, men Brage Sandmoen må bare smilende markere at han mener det var hands - og ikke frispark for Magnus Kihlberg. Foto: Eirik Helland Urke
PROTESTER: Molde-spillerne er rasende, men Brage Sandmoen må bare smilende markere at han mener det var hands - og ikke frispark for Magnus Kihlberg. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Lillestrøm fikk straffe, Arild Sundgot scoret, og kampen gikk til ekstraomganger. Den omdiskuterte situasjonen ble uansett ikke avgjørende, da Molde kom tilbake og scoret to mål til i ekstraomgangene.

Bosse lettet for Kihlberg

- Jeg er veldig glad på Magnus Kihlbergs vegne. Jeg visste jo at han hadde spilt i Lillestrøm, og lurte et øyeblikk på om han gjorde det fortsatt, fleipet Moldes trenerveteran Bosse Johansson etter kampen.

- Men så viste det seg jo at han ikke gjorde det likevel.

Magnus Powell vil fortsatt ikke si noe om hva framtida bringer. Han har kontrakt med Lillestrøm fram til sommeren. Han skal være ønsket av gamlesjefen Arne Erlandsen i IFK Göteborg.

Tidligere i høst har Powell sagt han vil vente med å uttale seg til etter cupfinalen. I skuffelsen etter tapet var ikke pratelysten større hva gjelder overganger. I stedet vil han snakke optimistisk om den nære framtida i LSK.

- Nå får vi en uke ferie. Deretter er det fullt fokus på Royal League, sier han.

Lillestrøm åpner hjemme mot FC København 24. november, og møter deretter Kalmar FF og Brøndby.

TAUS OM FRAMTIDA: Magnus Powell vil fortsatt ikke si noe om han forlater Lillestrøm. - Vi får se hva som skjer, sier han bare.
UTLIKNET: Arild Sundgot satte inn straffesparket i det ordinær tid ebbet ut på Ullevaal. Dermed ble det ekstraomganger.