Powell dropper Bislett og Ndure-duell

Verdens raskeste mann kommer ikke.

(Dagbladet.no) Sprinteren Asafa Powell har pådratt seg en muskelstrekk i brystet og kommer ikke til Bislett Games i juni. Der skulle han møtt Jaysuma Ndure til en spennende duell på 100-meteren.

Bislett-general Steinar Hoen gledet seg stort til duellen mellom de to sprinterne, og han hadde stor tro på at Ndures sjanser mot Powell.

- I fjor var Powell overlegen på de første 60 meterne, mens Jays hadde like stor maksfart. I vinter har Jays forbedret seg med to tideler på 60-meteren (fra 6,77 til 6,55) og på mange måter utliknet forskjellen fra i fjor, sa Hoen da han annonserte at Powell kom til Norge.

I fjor løp han inn til to norgesrekorder. 10,06 på 100 meter gjorde ham til den 19. raskeste mannen i verden. Mens strålende 19,89 på den dobbelte distansen skaffet ham en femteplass på verdensrankingen. Tida ville faktisk gitt VM-sølv i Osaka i fjor høst.

Powell har verdensrekorden på 9,74 og ifølge NTB vil neppe skaden skape problemer i OL-forberedelsene hans. Men jamaicaneren har bestemt seg for å droppe stevner i Doha, Oslo og Eugene, Oregon.

Ifølge manager Paul Doyle vil Powell trolig være tilbake i det jamaicanske mesterskapet i slutten av juni.

Powell dropper Bislett og Ndure-duell
KOMMER IKKE: Verdensrekordinnehaver Asafa Powell er skadd og kommer ikke til Norge - men OL skal ikke være i fare. Foto: AFP
KOMMER IKKE: Verdensrekordinnehaver Asafa Powell er skadd og kommer ikke til Norge - men OL skal ikke være i fare. Foto: AFP Vis mer
KOMMER: OL-håpet Jaysuma Ndure får en konkurrent mindre å hamle opp med på Bislett.