- Powell er ingen stor konkurransemann

Hard dom fra sprintlegende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Michael Johnson slo fast at Asafa Powell kanskje er verdens raskeste mann, men amerikaneren mente jamaicaneren ikke er noen stor konkurransemann.

Johnson, som har ni VM-gull i friidrett, var på plass på tribunen og så landsmannen Tyson Gay knuse VM-favoritten Powell på 100 meter.

Powell ledet i 80 meter, men måtte se både Gay og Derrick Atkins fra Bahamas foran seg i mål. Gays vinnertid var på 9,85 sekunder. Han slo Powell med 11 hundredeler.

- Det er ingen tvil om at Powell er et stort talent og har et enormt potensial, men han må lære seg å bli en skikkelig konkurransemann. Du kan se det i øynene hans at han ikke kan konkurrere som en vinner bør. Han må innse at dette er fakta, før han kan lære seg hemmelighetene som ligger bak det å kunne konkurrere på dette nivået, sa Johnson, verdensrekordholderen på både 200 (19,32) og 400 meter (43,18).

- En stor og god konkurransemann gir aldri opp før målstreken er passert. Jeg har aldri sett en verdensrekordholder senke hodet og gi seg som Powell gjorde søndag, i et stort internasjonalt mesterskap, sa Johnson.

- Det er ingen tvil om at Powell burde ha klart sølvet, men så ble det bare bronse. Han løp heller ikke på langt nær så godt i finalen som i de innledende rundene. Det kommer av at han ikke hadde det samme presset på seg i de første rundene av 100-meteren. Han taklet ikke stresset og presset i finalen, mente Michael Johnson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer