- Powell er ingen stor konkurransemann

Hard dom fra sprintlegende.

Michael Johnson slo fast at Asafa Powell kanskje er verdens raskeste mann, men amerikaneren mente jamaicaneren ikke er noen stor konkurransemann.

Johnson, som har ni VM-gull i friidrett, var på plass på tribunen og så landsmannen Tyson Gay knuse VM-favoritten Powell på 100 meter.

Powell ledet i 80 meter, men måtte se både Gay og Derrick Atkins fra Bahamas foran seg i mål. Gays vinnertid var på 9,85 sekunder. Han slo Powell med 11 hundredeler.

- Det er ingen tvil om at Powell er et stort talent og har et enormt potensial, men han må lære seg å bli en skikkelig konkurransemann. Du kan se det i øynene hans at han ikke kan konkurrere som en vinner bør. Han må innse at dette er fakta, før han kan lære seg hemmelighetene som ligger bak det å kunne konkurrere på dette nivået, sa Johnson, verdensrekordholderen på både 200 (19,32) og 400 meter (43,18).

- En stor og god konkurransemann gir aldri opp før målstreken er passert. Jeg har aldri sett en verdensrekordholder senke hodet og gi seg som Powell gjorde søndag, i et stort internasjonalt mesterskap, sa Johnson.

- Det er ingen tvil om at Powell burde ha klart sølvet, men så ble det bare bronse. Han løp heller ikke på langt nær så godt i finalen som i de innledende rundene. Det kommer av at han ikke hadde det samme presset på seg i de første rundene av 100-meteren. Han taklet ikke stresset og presset i finalen, mente Michael Johnson.

- I år hadde vi amerikanere bare én mann i finalen, men jeg tror det kommer til å forandre seg ganske raskt. Det er unggutter på vei fram og opp, sa Michael Johnson i Osaka etter at 100-meterfinalen var over.

(NTB)

GRUNDIG SLÅTT: Asafa Powell var sjanseløs mot Tyson Gay i VM-finalen på 100 meter. Foto: EPA
GRUNDIG SLÅTT: Asafa Powell var sjanseløs mot Tyson Gay i VM-finalen på 100 meter. Foto: EPA Vis mer
<B>SPRINTLEGENDE:</B> Michael Johnson.