Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Powell fleipet med Maurice Green

- Det var veldig lett å slå rekorden hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadionrekorden på 100 meter på Stockholm Stadion har lenge tilhørt den gamle springkongen Maurice Greene.

Helt til i kveld. Da fløy Afasa Powell  i mål på tiden 9,86 og senket stadionrekorden med et fattig hundredel. Mer enn nok til å sende et stikk til amerikaneren, mente tydeligvis Powell.

- Jeg synes det var veldig lett å slå rekorden, sa Powell eplekjekt. 

Han trodde på verdensrekord i Stockholm tirsdag, men det endte altså med 9,86 -  hundredelen svakere enn løpene hans i Paris og Roma nylig. Ikke akkurat noe å si på stabiliteten!

– Jeg følte meg veldig fin i kroppen og trodde jeg skulle klare å sette verdensrekord ganske lett, sa 23-åringen fra Jamaica etter løpet på Stockholm stadion, der temperaturen var sydlandsk. Men ikke et vindpust i lufta da Powell & Co var i aksjon.

Fikk diamant

– Det spilte ingen rolle, jeg har ingenting å skylde på. Publikum og stemningen var fantastisk, og jeg hadde bare klokka å kjempe imot, sa Powell nærmest unnskyldende.

Men han fikk i det minste med seg en diamant til en verdi av 80.000 kroner, som er belønningen for ny banerekord på den gamle og ærverdige arenaen.

SENKET GREENES REKORD: Asafa Powell (til høyre) slettet Maurice Greenes (til venstre) banerekord i Stockholm med ett hundredel. Etterpå hadde han en melding til den gamle springkongen. Greene deltok for øvrig ikke på DN-Galan. Foto: REUTERS
SENKET GREENES REKORD: Asafa Powell (til høyre) slettet Maurice Greenes (til venstre) banerekord i Stockholm med ett hundredel. Etterpå hadde han en melding til den gamle springkongen. Greene deltok for øvrig ikke på DN-Galan. Foto: REUTERS Vis mer

Sjuende under 10 blank

Dette var Asafa Powells sjuende strake løp under 10 blank denne sommeren. Han åpnet året med to løp på 10,03 i Melbourne i mars, men siden har han bare sett ni-tallet i de forrykende sprintløpene sine.

Først 9,95 hjemme i Kingston 6. mai, så 9,96 og 9,98 i Oslo 2. juni før verdensrekordløpet 9,77 i Gateshead 11. juni. Deretter 9,85 i Golden League-stevnene både i Paris og Roma nå i juli.

Men erkefienden Justin Gatlin har også sju løp under 10 blank i år, med 9,77 i Qatar 12. mai som det store høydepunktet.

Og fortsatt venter verden med spenning på et toppmøte mellom verdens to raskeste menn, men det lar vente på seg.

– Jeg er klar når som helst, gjentok Powell i Stockholm.

– Jeg var mye skadet i fjor, men har løpt mye i år, så det står ikke på meg.

God for ny rekord

Han er ikke i tvil om at han er i stand til å pynte ytterligere på verdensrekorden hvis alt klaffer og forholdene er de rette.

– Ja, jeg tror jeg kan sette rekord selv uten medvind, sier han.

– Rekordløpet i Gateshead var nemlig ikke helt perfekt. Starten var ikke bra, så egentlig var jeg overrasket over at det ble en rekordtid. Men jeg klarte å løpe avslappet, mye bedre enn da jeg presterte 9,77 første gang, i Aten i fjor. Og det er det som er nøkkelen, forklarer den 23-årige jamaicaneren.

(ANB)